Mick Boskamp
Mick Boskamp

Column Mick Boskamp: Positief / negatief

Actueel

Hi Bodine, ik heb je gezien in Das Deutsche Finale. En ik vond je fantastisch. 

Het moment dat je aan het slot helemaal losging, mede door die lange, ongelofelijk lastige uithaal, daar kreeg ik zelfs kippenvel van. En als icing on the cake zag je er ook nog heel mooi uit. 

Okay, ik beloof je, Bodine, dat ik deze zomer aardig zal blijven doen tegen alle Duitse toeristen die jou en mijn dorp komen bezoeken… 

Ach, wat kan ons het ook schelen. Weet je nog wat ik je schreef? Dat het bijzonder is dat je meedoet aan de Duitse finale omdat Duitsers een zeer chauvinistisch volk zijn? Ik heb niks tegen Duits chauvinisme. Maar het heeft je in de finale wel de das omgedaan, vrees ik. Want anders kan ik niet verklaren waarom een muzikaal volk als de Duitsers jouw performance, stem en lied niet als beste zagen. Maar je weet ook wat ik tegen je heb gezegd. Dat je het Eurovisie Songfestival helemaal niet nodig hebt om een grote te worden. 

Hoe mooi is dat? Lieve groet, Mick

(Tekst loopt door onder de video!)


*         *         *         *         *         *         *

Bombrief van de gemeente

Onlangs kreeg ik een schrijven van de gemeente, waardoor alles weer terugkwam waarvan ik dacht dat ik het een plekje had gegeven. In mijn gedachten ging ik terug naar 2012 toen het Louis Davids Carré herrees pal naast onze woning op de Prinsesseweg. Ik dacht aan nachten rechtop in bed zitten omdat er verstralers vanaf het bouwterrein alle kamers van ons huis beschenen, zowel ’s avonds als ’s nachts. Ik dacht aan vrachtwagens die langs ons huis reden met een berg zand in de lading. Zand dat welig kon stuiven omdat de lading niet was natgespoten, zoals verplicht was (is?). Ik dacht aan werklui, die voor dag en douw aan het werk waren naast ons en niet bepaald fluisterden tegen elkaar. Het was meer alsof ze aangeschoten in de kroeg stonden te lallen. Wat een vreselijke tijd hebben we als gezin toen gehad.

In het schrijven van de gemeente werd de start van de werkzaamheden in Zandvoort Noord aangekondigd. Eén zinnetje zorgde ervoor dat er een rode vlag werd gehesen in mijn hoofd. ‘Door de werkzaamheden kan het zijn dat uw woning/locatie tijdelijk lastig bereikbaar is.’

Ik hoefde me gelukkig niet af te vragen waarom ik plotseling op mijn hoede was. Kan zijn? Tijdelijk? Lastig bereikbaar? Waar had ik zoiets meer gelezen? In 2012 natuurlijk. Bij de start van het LDC.