De Zandvoortse Bodine Monet
De Zandvoortse Bodine Monet

De Zandvoortse Bodine houdt de gemoederen verhit

Actueel

Als ik nog bij de Hitkrant had gewerkt, dan had ik bij dit verhaal over een bijzondere dorpsgenoot de kopsuggestie ‘Bodine houdt de gemoederen verhit’ gegeven. Een kop die we toen wel 100 keer hadden gebruikt.

Want na alle artikelen en nieuwsberichten die over zangeres Bodine Monet de laatste paar weken zijn geschreven, verscheen afgelopen maandag ook nog een stuk over haar op de site van de NOS. Daar was o.a. te lezen: ‘De 23-jarige Bodine Monet uit Zandvoort maakt kans om voor Duitsland deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival in Malmö’.

Toen ik een paar weken geleden op Spotify naar haar song luisterde waarmee ze de finale haalde, werd ik aangenaam verrast. Tears Like Rain (zeg maar een stortvloed aan tranen) heeft naar mijn idee alles in zich om een knaller te worden. Schitterende meeslepende melodie, prachtig gezongen, overtuigend gespeeld en strak geproduceerd. Ik snap die Duitsers wel dat zij in de finale staat. 

Aldus zat ik met de zangeres, die drie jaar geleden met haar ouders in Zandvoort is komen wonen, op een mooie zondag op het terras van Noble Tree. En spraken we over hoe het allemaal zo gekomen is. Wanneer bijvoorbeeld begon de ‘muziekgekte’ bij haar? 

“Toen ik acht was kreeg ik mijn eerste zangles”, vertelde ze. “Dat was het eerste moment. Op mijn elfde trad ik op voor familie met een band. Ook dat vond ik helemaal geweldig. Spelen met al die grote, volwassen muzikanten. En nadat het slotakkoord had geklonken, was er een uitzinnige reactie van de familie. Het derde moment was toen ik twaalf was en meedeed aan The Voice Kids. Al die mensen op de tribune, al die aandacht. En dan het moment dat je op dat podium staat en de adrenaline maar blijft stromen, dat alles bij elkaar is gewoon onbeschrijfelijk. Toen wist ik zeker dat dit voor mij het enige was wat ik wilde.”

Ik vroeg haar of Zandvoort een inspiratiebron voor haar is. “Wat Zandvoort met me doet is heel belangrijk voor mij als mens. Ik voel me hier gegrond. Mijn moeder doet aan yoga, aan mediteren en als we samen met de honden op het strand of in de duinen zijn, dan komen we helemaal tot rust.”

Ook vertelt ze over de Nederlandse kandidaat, Joost Klein. Ze had hem gezien op Eurosonic Noorderdslag. “Hij speelde voor een publiek dat bepaald niet uit fans bestond maar binnen de kortst mogelijke tijd stond de hele zaal mee te hossen. Het zou zo maar kunnen zijn dat heel het Eurovisie Songfestival straks uit z’n dak gaat als hij optreedt. Zou het heel tof vinden om de strijd met hem aan te gaan straks.”

Op vrijdag 16 februari wordt tijdens een live uitzending op de Duitse televisie bekend ons buurland in Zweden mag gaan vertegenwoordigen. 

Mick Boskamp