Deelnemers staan klaar voor de start
Deelnemers staan klaar voor de start

Dit weekend voor de derde maal Spartan Race Zandvoort

Actueel

Na een zonovergoten première in oktober 2021, een winderige editie vorig jaar, vindt dit weekend voor de derde keer de Spartan Race Zandvoort plaats. Met een recordaantal van ruim drieduizend deelnemers en prachtig weer in het verschiet, staat niets een prachtig sportief weekend in de weg.

Spartan staat voor obstakels, veel plezier en afzien. Zandvoort zal weer volstromen met een bont en internationaal atletisch gezelschap en het hele weekend zijn omgetoverd tot een Spartaans paradijs vol obstakels. Er staan vijf races op het programma die zullen variëren in afstand, het aantal obstakels en daarmee dus ook de bijbehorende uitdaging. Het parcours leidt de deelnemers over het strand, de boulevard, door het dorp, de duinen en over het circuit.

Op het programma staan The Beast, een halve marathon met 38 obstakels, de Super over 10 kilometer met 28 obstakels, de Night Sprint zaterdagavond bedraagt 5 kilometer met 20 obstakels en voor de kinderen zijn er drie verschillende afstanden; 800 meter vanaf 4 jaar, 1,6 km vanaf 7 jaar en de 3,2 km voor de oudsten.

Nieuw dit jaar is de Elite European Series. Zaterdagavond om 20:00 uur start deze sensationele en supersnelle race met topatleten uit heel Europa. Zaterdagmiddag om 14:30 uur worden de deelnemende professionals voorgesteld aan het publiek op het evenementen-terrein van het Badhuisplein.

Over Spartan

Spartan is wereldwijd marktleider en een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met meer dan tweehonderd evenementen in zo’n veertig landen, verspreid over zes continenten. Aan de Spartan Races doen jaarlijks ruim een miljoen deelnemers mee, op alle niveaus; van beginner tot gevorderd. Amsterdam Sports Events organiseert sinds 2019 spectaculaire Spartan evenementen in Nederland. De beleving van de deelnemers en het publiek staat daarbij altijd centraal.

Piet Bom

Sprint race in de avond
Hindernissen in het centrum van Zandvoort