Zo'n 2.000 deelnemers
Zo'n 2.000 deelnemers Foto: Le Champion/Sjoerd Tullenaar

Weersomstandigheden net zo afwisselend als de routes

Actueel

Het ‘sportiefste weekend van het jaar’ in Zandvoort is zaterdag afgetrapt met het wandelevenement de 30 van Zandvoort. De combinatie van afwisselende routes en een harde wind, maakte dat het een uitdagende wandeling werd voor de 6.000 deelnemers. 

In de vroege ochtend verzamelden de wandelaars zich op het circuit voor de start van de 30km (2.750 deelnemers) of de 18km (3.150 deelnemers) route. Wegens het succes van vorig jaar, konden dit jaar alle deelnemers kiezen voor een extra rondje vooraf over de 4,2km lange racebaan. Bijna 2.000 wandelaars kozen hiervoor.

Afwisselende routes
Beide routes trotseerden het Noordzeestrand en het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor de 30 km was na één jaar afwezigheid een passage langs Landgoed Duin & Kruidberg toegevoegd. Verder genoten zij van culturele hoogstandjes als de middeleeuwse Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km kwam in het Nationaal Park langs het prachtige Vogelmeer en ’t Wed. Uiteindelijk troffen beide afstanden elkaar weer bij restaurant de Hemelse Pannenkoek, waarna met een warme pannenkoek in de maag richting het Middenduin werd gewandeld. Via het prachtige Duinlust werden deelnemers over het Visscherspad de gezellige finishstraat in geleid, richting het Gasthuisplein. ’t Wapen van Zandvoort verzorgde een sfeervol finishfeest.

Smartwatches
Voor het goede doel, de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, werd maar liefst € 7.397 gedoneerd. De wandelaars hebben met hun donaties bijgedragen aan onderzoek over de inzet van draagbare technologie, zoals geavanceerde smartwatches. Met deze smartwatches kunnen de bijwerkingen van de behandelingen tegen kanker vroegtijdig gesignaleerd worden. Daarmee kunnen ernstige complicaties mogelijk worden voorkomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding