Mick Boskamp
Mick Boskamp

Column: Tinteling door mijn lijf

Column

Vanmorgen maakte ik weer mijn vertrouwelijke rondje. Nou ja, rondje. Vijf dagen per week loop ik 15.000 stappen. Dat is een behoorlijke wandeling. Omgerekend kom je dan op 11 kilometer. Dat 10.000 stappen per dag gezond is, heb je misschien vaker gehoord. Het is daarom niet gek dat veel mensen de 10.000 stappen per dag als doel stellen. Engels onderzoek toont echter aan dat een extra 5000 stappen per dag effectiever is in het beschermen van je hart. En omdat ik een tijdje geleden besloten heb om gezond oud te worden, houd ik me aan die om en nabij de 15.000 stappen.

In Zandvoort is het gebruikelijk om met enig dedain naar Zandvoort-Noord te kijken, maar ik zal je dit vertellen: een mooiere plek om te wonen dan in de Keesomstraat bestaat niet in de wijde omtrek. Zo heb ik de grootste tuin van Nederland, die ik bovendien niet hoef te onderhouden, want dat doet de natuur voor me. 

Vanuit mijn appartement hoef ik alleen maar de straat over te steken en ik bevind me in kilometers puur natuur die Nationaal Park Zuid-Kennemerland heet. Dan neem ik het Duinpieperpad naar het strand van Bloemendaal vanwaar ik, al naar gelang mijn pet staat, via het strand of de boulevard, naar het circuit loop. Voorbij de slipschool sla ik linksaf, langs stukje Center Parks, langs de hockeyvelden en loop ik achter de flats van de Celsiusstraat en Lorenzstraat terug naar huis. Vanmorgen zette ik extra de pas in. Ik voelde namelijk een aangename tinteling in mijn lijf. Want eenmaal thuisgekomen zou ik mijn eerste online column voor de Zandvoortse Courant gaan schrijven. En wat had ik daar een zin in! 

Mick Boskamp