Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuiszorg in Zandvoort: wat zijn de mogelijkheden?

Algemeen

Als uw naaste dementie heeft, wilt u waarschijnlijk zo lang mogelijk zelf voor hem of haar blijven zorgen. Maar als uw geliefde steeds meer zorg nodig heeft, kan het op den duur te zwaar voor u worden. Gelukkig kunt u dan professionele hulp inschakelen, zodat uw naaste gewoon thuis kan blijven wonen. In dit artikel vertellen we u hoe dat in zijn werk gaat.

De juiste zorg

Als de zorg voor uw geliefde te zwaar voor u wordt, kunt u misschien thuiszorg inschakelen via gemeente Zandvoort. Dit kan bijvoorbeeld vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De gemeente kan met u meedenken over de juiste zorg voor uw naaste en u (een deel van) de zorg uit handen nemen.

24-uurs zorg

Is thuiszorg vanuit de gemeente niet genoeg voor uw geliefde? Dan kan de 24-uurs zorg van de particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen uitkomst bieden. U krijgt dan 24 uur per dag hulp bij het verzorgen van uw naaste van een vast team van zorgprofessionals. Zo ziet uw geliefde steeds dezelfde, vertrouwde gezichten en dat zorgt voor rust en regelmaat. 

Samen met u en uw geliefde - voor zover mogelijk - kijken de zorgexperts welke zorg nodig is. Ze kunnen zelfs de zorg helemaal van u overnemen als dit nodig is. Het zorgteam kan u ook helpen met andere zaken, zoals boodschappen doen en huishoudelijke taken. En als uw naaste graag aan leuke activiteiten in Zandvoort deelneemt, kunnen de zorgprofessionals hier ook bij helpen. 

Uw geliefde kan direct terecht

Er zijn geen wachtlijsten, dus uw geliefde kan meteen bij Zuster Jansen terecht voor passende zorg. U kunt de thuiszorg van Zuster Jansen ook inschakelen als uw naaste op een wachtlijst staat en thuis moet wachten tot hij of zij in een verpleeg- of verzorgingshuis kan worden opgenomen. 

Vergoeding

Particuliere thuiszorg en 24-uurs zorg moeten zelf worden ingekocht. Het is verstandig om uit te zoeken of u de zorg voor uw geliefde vergoed kunt krijgen. U kunt er namelijk in sommige gevallen het persoonsgebonden budget (PGB) van uw naaste voor gebruiken. U krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Ook als uw naaste een indicatie heeft vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz), is het soms mogelijk om een deel van de zorgkosten vergoed te krijgen. Houd hierbij alsnog wel rekening met een eigen bijdrage.

Denkt u dat u particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg nodig heeft om voor uw geliefde te kunnen blijven zorgen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken of door het contactformulier op de website in te vullen. Op onze website vindt u ook meer informatie over particuliere thuiszorg en wat wij voor u en uw naaste kunnen betekenen.