Zandvoort Beyond
Zandvoort Beyond Foto: Zandvoort Beyond

Nieuw merk en logo voor side-events Formule 1

Algemeen

Zandvoort Beyond, ‘beach for racing’. Dat wordt de naam van het ‘35 dagen side events’-programma dat voor en tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix wordt georganiseerd. Volgens de werkgroep side events dekt deze naam precies de lading.

Nieuw merk en logo voor side-events Formule 1

“Het geeft aan dat het voor ons meer is dan alleen een mooi raceweekend;, aldus Ellen Verheij, wethouder Toerisme en Economie. “Zandvoort Beyond staat voor een stukje historie en trots op de terugkeer van de Formule 1, maar laat ook zien wat wij als badplaats kunnen bieden.;

Het ‘35 dagen’-programma is bedacht om Zandvoort maximaal te laten profiteren van de Formule 1. In aanloop naar het grote race-evenement wordt de sfeer in het dorp voor bewoners en bezoekers langzaam opgebouwd. “En dat betekent niet 35 dagen lang alleen maar feest;, benadrukt Verheij. “Door de periode rondom de race te verlengen trekken we het thema Formule 1 veel breder. Zandvoort Beyond heeft bijvoorbeeld ook evenementen op het gebied van duurzaamheid, kunst en cultuur. Tevens komen er leuke activiteiten voor kinderen zodat het echt een familiemaand wordt.

Voor Zandvoort Beyond wordt onder andere een website gemaakt waarop straks het volledige programma te vinden is. Verder krijgt het hele dorp één race uitstraling: in vlaggen, banieren en andere citydressing. Daar wordt nu een officieel ontwerp voor gemaakt. Ook de aankleding van panden en winkels gaat straks naadloos aansluiten bij de sfeer die op het circuit heerst.