Deelname is gratis.
Deelname is gratis. Foto: Gillis Kok

Wisenten spotten in het Kraansvlak

Algemeen

Een natuurgids van IVN Zuid-Kennemerland zal op maandag 3 september een prachtige wandeltocht maken in de duinen van het Kraansvlak, gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het Kraansvlak staat bekend om haar indrukwekkende wisenten die al meer dan 10 jaar in dit gebied grazen.

Wisenten spotten in het Kraansvlak

Wisenten zijn de grootste landzoogdieren van Europa en komen nog maar op enkele plaatsen in het wild voor. Tijdens de wandeling zal er dan ook vooral veel aandacht geschonken worden aan het spotten van deze dieren. We zullen de gele route nemen om zoveel mogelijk aantallen te kunnen zien. Ook zal er verteld worden over het ontstaan van de duinen, de flora en de fauna van het gebied. Alle onderwerpen over het Kraansvlak komen aan bod. Goede loopschoenen worden aangeraden. Denk ook aan het meenemen van eten en drinken.

Vooraf aanmelden is verplicht via het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 10.30 uur bij het spoor-fiets-tunneltje in Zandvoort-Noord. Deze is met de fiets te bereiken via het Visserspad en met de auto via de Wattstraat. De excursie zal ongeveer 2 uur duren. Aanmelden en meer informatie via www.np-zuidkennemerland.nl of tel. 023-5411123.