Boom klimmen in Amsterdamse Waterleidingduinen
Boom klimmen in Amsterdamse Waterleidingduinen Foto: zandvoortsecourant.nl

Boom klimmen in Amsterdamse Waterleidingduinen

Algemeen

September is de maand van het hout in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De boomverzorgers gaan zaterdag 19 september aan de slag in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ze doen dat tussen 13.00 en 16.00 uur op de Oude Beukenlaan bij ingang Oase. Het is een hele belevenis, dus ga gerust eens kijken. 

De boomverzorgers hebben verschillende klimtechnieken om met behulp van touwen veilig in een boom te klimmen, een indrukwekkend gezicht. Er is plaats voor enkele kinderen om het zelf ook te proberen, uiteraard onder veilige begeleiding.  
De boswachters zijn ook van de partij en vertellen over de rijkdom van dood hout in het bos en de vele diertjes en planten die daarvan profiteren.  

Bij het bezoekerscentrum De Oranjekom (ingang Oase) geeft houtkunstenaar Jos Apeldoorn een demonstratie houtbewerking, waarbij hij zich laat leiden door de natuurlijke structuur van het hout. Zijn kunstwerken zijn nu al in het bezoekerscentrum te bewonderen. 

Zaterdag 26 september kunnen kinderen bij bezoekerscentrum De Oranjekom hun eigen voederhuis of insectenhotel knutselen.
Meer informatie: www.waternet.nl/AWD