Topveld komende zondag aan de start van de Circuit Run
Topveld komende zondag aan de start van de Circuit Run Foto: zandvoortsecourant.nl

Topveld komende zondag aan de start van de Circuit Run

Algemeen

Michel Butter krijgt tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 29 maart tegenstand van Ronald Schröer, de Belg Bashir Abdi en Keniaan Alfers Lagat. Tijdens de 12 kilometer, die over het circuit, strand en door het centrum van Zandvoort gaat, is dit kwartet favoriet. Bashir Abdi won de populaire Zandvoortse wedstrijd al eens in 2011. Bij de vrouwen zijn de ogen gericht op Jill Holterman, Patty den Ouden, Manon Kruiver en de Keniaanse Alicen Chepleting.

De 26-jarige Abdi eindigde na zijn winst in 2011 een jaar later als derde in de pitstraat. De tijd van 35.42 minuten is de derde tijd ooit gelopen op het afwisselende parcours van Zandvoort. De Belgisch kampioen veldlopen aast komende zondag op zijn tweede winst. Dan dient hij wel af te reken met Butter, die goed op dreef is en zijn TDR ploeggenoot Schröer. Zijn belangrijkste rivaal is hoogstwaarschijnlijk Alfers Lagat. De 28-jarige Keniaan heeft een indrukwekkend persoonlijk record op de 10 km van 27.59. Ook noteerde Lagat 2.07.11 op de marathon.

De Keniaanse Alicen Chepleting zal de geduchte tegenstander zijn voor het Nederlandse trio Holterman, Den Ouden en Kruiver. De Nederlandse vrouwen zijn bekend met het zware parcours van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run en kunnen daar wellicht hun voordeel uithalen.

Kijk voor meer informatie op www.zandvoortcircuitrun.nl