Vanaf zaterdag weer schaatsen op Raadhuisplein
Vanaf zaterdag weer schaatsen op Raadhuisplein Foto: zandvoortsecourant.nl

Vanaf zaterdag weer schaatsen op Raadhuisplein

Algemeen
Komende zaterdag 17 december wordt de ijsbaan op het Raadhuisplein officieel geopend. Lange tijd leek het dat de financiën niet rond zouden komen, maar door een garantstelling van de gemeente kon de Ondernemersvereniging Zandvoort (OVZ) toch aan de slag en wordt het centrum in december en begin januari opnieuw omgedoopt tot ‘Winterwonderland’.

OVZ-voorzitter Gert van Kuijk is opgelucht dat het groene licht voor de ijsbaan op het laatste moment toch gekomen is: “Voor de ondernemers in en rond het centrum is het zeer positief. Vorig jaar is al gebleken dat de ijsbaan veel publiek aantrok, wat de gezellige sfeer en daarmee hopelijk ook de kooplust ten goede komt.”

Opening ijsbaan
De ijspret begint op 17 december onder leiding van ijsmeester Leo Miezenbeek. De ijsbaan zal tot en met 8 januari 2012 dagelijks open zijn van 12.00 uur tot 21.00 uur. Om dit allemaal mogelijk te maken worden veel vrijwilligers ingezet die toezicht kunnen houden, aan de kassa kunnen zitten of andere werkzaamheden willen verrichten. Van Kuijk: “Ook de horeca nemen we dit jaar zelf ter hand, dus ook de koek-en-zopie tent wordt door vrijwilligers bemand.” Dat de ijsbaan aan een behoefte voldoet, is vorig jaar gebleken. Veel kinderen hebben daar leren schaatsen. Dit jaar zijn ook de scholen benaderd of ze hun leerlingen schaatsles willen laten geven onder leiding van professionele schaatsleraren.

Winterwonderland
Winterwonderland is meer dan alleen de ijsbaan. Er zijn ook extra koopavonden voor de feestdagen, met gezellige en sfeervolle levende muziek, en voor de kinderen staat er zondag 18 december een sprookjeswandeling door het dorp op het programma. Dit alles wordt opgeleukt door de nieuwe sfeerverlichting, die tot en met Pasen blijft hangen.