December  =  Winterwonderlandmaand
December = Winterwonderlandmaand Foto: zandvoortsecourant.nl

December = Winterwonderlandmaand

Algemeen
Winterpret, schaatsen, koek en zopie, koopavonden, muziek en sprookjes zijn een aantal sleutelwoorden die in december van toepassing zijn. Deze maand staat namelijk in het teken van Winterwonderland. Met als kopstuk een ijsbaan met echt ijs, midden in het centrum.

Zondag 12 december zal op het Raadhuisplein de schaatsbaan feestelijk geopend worden. Een ieder die van het knerpende geluid van schaatsen op het koude ijs houdt, moet zeker ergens tussen 12 december en 2 januari de ijsbaan op het Raadhuisplein bezoeken. De openingstijden zijn te vinden op www.winterwonderlandzandvoort.nl

Sprookjeswandeling
Maar niet alleen schaatsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Winterwonderlandmaand. Er is namelijk een vol programma met voor een ieder wat wils. Zo is er op zaterdag 18 december om 17.00 uur een sprookjeswandeling met maar liefst 45 sprookjesfiguren. Tijdens de sprookjeswandeling gaan de kinderen op zoek naar onder andere Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Kapitein Haak en Roodkapje. Maar er is ook een poppenkastvoorstelling en de kerstman en zijn gezin zijn aanwezig om gezellig samen mee op de foto te gaan. De boekjes voor de sprookjeswandeling met daarin alle sprookjesfiguren die gezocht moeten worden én diverse tegoedbonnen zijn te koop bij Bruna Balkenende, of op de avond zelf. De sprookjesfiguren zouden het heel leuk vinden als de kinderen ook verkleed komen!

De dag begint echter al om 12.00 uur met een kerstmarkt en een levende kerststal op het Kerkplein. Uiteraard kan er ook geschaatst worden en de winkels zijn ook geopend voor de eventuele kerstinkopen. Tot slot zijn er gedurende deze dag diverse muzikale optredens in het Muziekpaviljoen en de Protestantse Kerk.