Afbeelding
Foto:

Illegale prostituees ontdekt in Zandvoort

Actueel

Donderdag 4 april heeft de politie in samenwerking met de gemeente een zogenoemde prostitutiecontrole uitgevoerd in ZandvoortIn een appartement aan het De Favaugeplein zijn twee vrouwen van Roemeense afkomst aangetroffen die werkzaam waren als illegale prostituees. 

De illegale prostituees hebben beiden een waarschuwing gekregen, aangezien dit hun eerste overtreding betrof. Althans in Zandvoort, want duidelijk is dat deze vrouwen gezamenlijk door Europa reisden en eerder in steden zoals Rotterdam, Den Haag en Amsterdam hadden gewerkt. De eigenaar van de woning zal verantwoording moeten afleggen voor het feit dat hij zijn pand beschikbaar heeft gesteld voor sekswerkers.

Sinds de zomer van 2022 worden regelmatig prostitutiecontroles uitgevoerd in Zandvoort, waarbij meerdere gevallen van illegale prostitutie aan het licht zijn gekomen. De gemeente, die hierin samenwerkt met de politie, blijft de komende tijd actief optreden tegen dit probleem.

Meld verdachte activiteiten 

De gemeente roept op om verdachte activiteiten te melden. Indien u vermoedens heeft van criminele activiteiten, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.