Afbeelding
Beeld: Rijksoverheid

Onaangekondigde controle in bedrijfspanden in Zandvoort

Actueel

Donderdag 15 februari heeft weer een inspectie plaatsgevonden bij een aantal bedrijven in Zandvoort. Een team bestaande uit een afvaardiging van de gemeente, de politie en de omgevingsdienst IJmond heeft samen in bedrijfspanden en in garageboxen controles uitgevoerd. Ook zijn er twee woningen gecontroleerd. 

Deze inspecties zijn altijd onaangekondigd en zijn bedoeld om mogelijke misstanden te ontdekken. In veruit de meeste gevallen was alles prima. In twee bedrijfspanden aan de Max Planckstraat bleek dat er onrechtmatig gewoond werd. Daarnaast zijn bij twee bedrijfspanden overtredingen op basis van de Alcoholwet geconstateerd. In een garagebox aan het Burgemeester Van Fennemaplein zijn diverse tabakswaren aangetroffen. Deze worden door de douane verder onderzocht.

Gevaren van ondermijning 

Burgemeester David Moolenburgh: “De controles passen in de brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten tegen te gaan. Daarnaast willen we ondernemers bewust maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Deze controle volgt op eerdere soortgelijke acties in het afgelopen jaar. Ook in de komende periode zullen, naast de reguliere controles, vaker van dit soort integrale controles plaatsvinden.” 

Melden

Heeft u een vermoeden van criminele activiteiten? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of stuur een mail naar: ondermijning@zandvoort.nl.