Afbeelding
Foto:

Nieuw festival: Zomerstart Zandvoort

Actueel

Zandvoort heeft er een nieuw evenement bij: Zomerstart Zandvoort. Het wordt een driedaags festival op 10, 11 en 12 mei. Locatie is het Badhuisplein. Alle activiteiten spelen zich af in een grote feesttent naast het casino. 

Het festival, dat als de start van de zomerperiode gezien kan worden, wordt georganiseerd door Laurel & Hardy, Café Fier, ’t Wapen van Zandvoort en strandpaviljoen De Haven van Zandvoort. Het is de bedoeling dat het een groot dorpsfeest wordt, waarbij Zandvoorters elkaar ontmoeten en samen gaan genieten van een avondje amusement. 

Programma voor alle leeftijden

Op vrijdag 10 mei richt de organisatie zich op de jeugd van 13 t/m 18 jaar in de vorm van een frisfeest. Er wordt opgetreden door Siggy & D1ns, het Zandvoortse rapduo dat bij de jeugd heel populair is, en enkele (Zandvoortse) dj’s. Het vrijdagfeest duurt van 20.00 tot 24.00 uur. Een frisfeest houdt in dat er geen alcohol wordt geschonken aan de jeugdige bezoekers. 

Op zaterdag 11 mei treden tussen 19.00 en 01.00 uur bekende artiesten op, onder wie Django Wagner en Robert van Hemert, die met het nummer ‘Zoet, Zout, Zuur’ op weg is dé zomerhit van dit jaar te scoren. Verder is er non stop muziek en entertainment. 

Dat is ook het geval op zondag. Dan duurt het feest van 14.00 tot 19.00 uur. Omdat het dan Moederdag is krijgen alle moeders die het feest bezoeken een lootje voor de grote loterij. Topattractie die middag is Wolter Kroes, die er samen met zijn negenkoppige band The Captain Midnight ongetwijfeld een onvergetelijke Moederdag van zal maken. 

Entree

Met dit driedaagse festival steken de vier horecaondernemers flink hun nek uit. De kosten om zo’n groot evenement te organiseren zijn torenhoog. Neem alleen al de huur van de tent, de kosten voor de aankleding van de zaal en het contracteren van de artiesten. Daarom wordt er gedurende de drie dagen entreegeld gevraagd. Voor de jeugdavond (vrijdag) is dat € 7,50, op zaterdag en zondag is de toegang € 17,50 p.p. Een pass-partout voor deze twee dagen kost € 30. De garderobe en de toiletten zijn gratis. 

Kaarten zijn te koop op www.zomerstartzandvoort.nl