Röntgenfoto van poes Bo
Röntgenfoto van poes Bo Foto: DierenDokters Zandvoort

Poes Bo overleden na beschieting met luchtbuks

Actueel

De Stationsbuurt is in shock nadat daar poes Bo is beschoten met een luchtbuks. Het beestje van nog geen twee jaar heeft de aanslag niet overleefd. 

Eigenaresse Jamie merkte dat er iets mis was toen de kat bloedsporen achterliet. Bij de spoedeisende hulp in Amsterdam vond men het niet ernstig genoeg. Ze adviseerden om de volgende dag naar de eigen dierenarts te gaan.

Maandag bij DierenDokters Zandvoort werd een gat van een centimeter aan haar linkerkant geconstateerd. Röntgenfoto’s wezen uit dat er een kogel aan haar rechter zijde zat. Deze was dwars door haar buik gegaan en had meerdere organen geraakt. Ze had ook verschillende bloedingen in haar lijf.

Een spoedoperatie mocht niet baten. De schade aan haar lichaam was te groot om te kunnen herstellen. In overleg met de eigenaren vond de dierenarts dat het beter was voor de poes om haar te laten inslapen. Zo moest het gezin onverwacht afscheid nemen van Bo. Die is inmiddels gecremeerd en keert binnenkort terug in het gezin door middel van een urn.

Ook bij DierenDokters Zandvoort was men geschokt. “Wie doet er zoiets?”

In de buurt heerst grote angst. Zo lang de dader niet is gepakt, blijft de kans op herhaling bestaan. Er worden getuigen gezocht die weten wie er mogelijk een luchtbuks in bezit heeft. Wie iets weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie of de dierenpolitie. “Het mag niet zo zijn dat onze huisdieren schietschijf worden van personen die zich uitleven met wapens”, zo zijn de reacties.

Moeder Jamie heeft na het incident aangifte gedaan bij de politie. Die is inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Getuigen zeggen dat er in de buurt iemand rondloopt die een luchtbuks bezit. Voor het gezin is inmiddels een crowdfunding actie gestart.

DierenDokters Zandvoort adviseert: “Mocht uw huisdier thuiskomen met een bloedend wondje, laat het onmiddellijk checken bij een dierenarts.”

Kees Rutgers

De kogel werd verwijderd maar het mocht niet meer baten