Leden van de leerlingenraad van de Hannie Schaftschool namen de Liefdeskrant in ontvangst van wethouder Lars Carree
Leden van de leerlingenraad van de Hannie Schaftschool namen de Liefdeskrant in ontvangst van wethouder Lars Carree Foto: Ebru van der Ploeg

Liefdeskrant: verhalen over vriendschap, verliefdheid en jezelf zijn

Actueel

Van 4 t/m 10 maart is het de Week van de lentekriebels, de nationale projectweek om scholen te ondersteunen in lesgeven over allerhande onderwerpen rondom seksualiteit en relaties. Met een confetti aan hartjes en een vrolijke wethouder namen leerlingen van de Hannie Schaftschool maandagochtend de nieuwste editie van de Liefdeskrant in ontvangst. 

GGD Kennemerland heeft met het team Gezonde School deze krant bedacht en daarin zijn ze uniek in Nederland. Het is nu de derde keer dat de Liefdeskrant wordt uitgebracht, dóór en vóór kinderen uit Kennemerland. In de krant staan heel veel kinderen van groep 5 t/m groep 8 die vertellen over vriendschap, verliefdheid, lekker in je vel zitten en jezelf kunnen zijn. 

Met deze krant kunnen leerkrachten en kinderen makkelijker praten over moeilijke onderwerpen die belangrijk zijn in hun groep, én op hun eigen niveau van ontwikkeling. Er staan zoveel verhaaltjes in dat het ook leuk is om de krant thuis samen met je ouders verder te lezen. 

Praten over ‘weerbaar online’

Het overkoepelende thema in deze Week van de lentekriebels is ‘weerbaar online’. Dat is heel belangrijk voor de kinderen van nu, omdat internet kinderen vaak confronteert met dingen waar ze nog niet aan toe zijn. Hoe ga je daar mee om? Dan is het fijn om er met elkaar over te praten. Dan sta je niet alleen en samen word je wijzer en weerbaarder.

Nadat een groepje van de leerlingenraad de eerste kranten overhandigd kregen door wethouder Lars Carree, kregen ook de leerlingen van juf Valerie allemaal een krant van de wethouder. Op de prachtige, splinternieuwe tafels van de school sloegen ze de krant meteen open. Dat worden fijne gesprekken met elkaar deze week!

Lies van Dinther