Timo Greeven heeft de VERKOCHT stickers op het bord kunnen plakken
Timo Greeven heeft de VERKOCHT stickers op het bord kunnen plakken Foto: Greeven Makelaardij

HDMZ Museum is verkocht, maar culturele bestemming blijft mogelijk behouden

Actueel

Het pand van het voormalig HDMZ Museum is sinds begin deze week officieel verkocht. De nieuwe eigenaar heeft de intentie om de publieke en culturele bestemming van het pand voor Zandvoort te behouden en is daarover met de gemeente in gesprek.

De nieuwe eigenaar van het complex is niet officieel bij naam bekend, maar hij laat zich vertegenwoordigen door Menno Heineman van NL Properties uit Haarlem. Volgens Heineman betreft het een investeerder uit de regio die graag en regelmatig in Zandvoort komt. “Hij is geen filantroop, maar wel een zeer sociaal bewogen en maatschappelijk verantwoord ondernemer die niet uit is op een puur commercieel rendement. De kwaliteit en potentie van het moderne gebouw trok zijn belangstelling en hij ziet graag dat de openbare functie ervan bewaard blijft. We zijn daarom in gesprek met de gemeente om het pand aan of via hen te verhuren. In Haarlem werkt hij ook met de gemeente samen in een aantal succesvolle en vergelijkbare publiek private projecten”, volgens Menno Heineman.

Wethouder Gert-Jan Bluijs bevestigt dat er gesprekken met de nieuwe eigenaar hebben plaatsgevonden en noemt deze ‘prettig en constructief’. “Voorlopig is het wat mij betreft natuurlijk goed nieuws dat het niet is verkocht aan een supermarkt, sportschool of botoxkliniek en dat de nieuwe eigenaar wil meewerken aan een bestemming in de geest van waar het oorspronkelijk ooit voor is bedoeld. Het is geen geheim dat ook wij het pand graag wilden kopen. De nieuwe eigenaar heeft kennelijk een prijs betaald die wij niet bereid waren te betalen. Daar zit dus spanning, maar ik hoop echt dat we iets voor elkaar gaan betekenen”, aldus de wethouder. 

De gemeente en de nieuwe eigenaar praten op korte termijn verder over de beoogde samenwerking. Wordt vervolgd.

Piet Bom