Zandvoort Art: twee dagen genieten van kunst

Actueel

Onder de vlag van Rotary Club Zandvoort wordt op 14 en 15 oktober het kunstweekend Zandvoort Art georganiseerd. Ruim 60 kunstenaars tonen deze dagen hun kunstwerken op locaties die vrij te bezoeken zijn.

De volgende locaties hebben de deuren open staan voor de kunstenaars die exposeren tijdens Zandvoort Art: het Zandvoorts Museum, het Louis Davids Carre en Rabbel, de Agatha kerk, atelier Akwaaba, het Rode Kruisgebouw, het raadhuis (oude gedeelte), Holland Casino, Sea Optiek, Wijn aan Zee, Yanks, Le Bar, Tijn Akersloot, Vlug Fashion, Fera Flowers & Gifts, Hanneke Voit Bloemen, Reloved, restaurant MMX, het bijgebouw van de Protestantse kerk, Bloemsierkunst J. Bluijs en ateliers van de kunstenaars zelf.

De kunstenaars die in de oude brandweercentrale een atelier hebben, hebben zich ook aangemeld. Dit geldt ook voor de kunstenaars in het Rode Kruisgebouw. Bij beide locaties hebben zich ook nog andere kunstenaars gevoegd. Alle locaties en informatie over de deelnemende kunstenaars zijn terug te vinden in een informatieboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Zandvoorts Museum, Rabbel (LDC) en Wijn aan Zee. De opvallende roze/blauwe banners die zichtbaar bij de rotondes wapperen, zullen ook op elke locatie te vinden zijn, zodat het goed zichtbaard is waar kunst te zien is.

Optredens

Gedurende het weekend zullen leerlingen van muziekschool New Wave korte optredens geven in het LDC (Louis Davids Carre) en hier is ook de film ‘De goede mens van Santfort’ van regisseur Ayla van Kessel en toneelvereniging Wim Hildering te zien. De horeca draagt zijn steentje bij, zoals Brazee, Fritures d’Anvers, Le Bar, Yanks, Racecafé Rabbel, Blue Zone Espresso, MMX en Tijn Akersloot.

“We zijn trots op het feit dat Zandvoort naast dat we een prachtig dorp zijn met veel natuur om ons heen én de Formule 1 als groot evenement hebben, ook kunst op de kaart zetten. Niet alleen voor ons dorp, maar zeker ook voor de regio. U komt toch ook naar Zandvoort Art?