De bewoners van de stacaravans zijn blij
De bewoners van de stacaravans zijn blij Foto: archieffoto

Vlag hangt uit bij camping Sandevoerde

Actueel

Naast de wit/zwart geblokte vlaggen hangt nu ook de driekleur bij camping Sandevoerde aan de Kennemerweg. Op woensdag 23 augustus gaf de kantonrechter van de rechtbank te Haarlem in zijn uitspraak aan dat Kennemer Park BV, exploitant van de camping, de huurovereenkomsten van de recreanten niet rechtsgeldig heeft opgezegd. 

De recreanten van Sandevoerde bestrijden de stelling van Kennemer Park dat zij haar plan vergunningsvrij zondermeer kan uitvoeren. Volgens hen is het ondenkbaar dat Kennemer Park kan bouwen zonder een bouwvergunning, een aanlegvergunning en/of een vergunning of ontheffing op grond van de Wet Natuurbescherming. Naar het oordeel van de kantonrechter hebben de recreanten terechte twijfels aan de stelling van Kennemer Park dat zij haar plan voor de bouw van 250 (luxe) vakantiechalets op het gehele terrein, vergunningsvrij kan realiseren.

Tijdens de rechtszaak gaf Kennemer Park aan dat zij geen aanvraag voor een vergunning gaat doen in een situatie waarin de door haar overlegde (interne) memo’s vaststaat dat deze niet nodig zijn. Echter of er wel of geen vergunningen nodig zijn ligt niet bij de exploitant maar bij de gemeente. In ieder geval hoeven de standplaatsen van de stacaravans nu niet ontruimd te worden. Dit tot grote vreugde van de tientallen recreanten.

Afvaardiging van Sandevoerde bij de rechtbank in Haarlem