Opening van de circusvoorstelling door wethouder Bluijs
Opening van de circusvoorstelling door wethouder Bluijs Foto: Chris Schotanus

Circus voor het Kind uniek Zandvoorts feest

Actueel

Ruim vierhonderd Zandvoortse kinderen hebben op Hemelvaartsdag de dag van hun leven beleefd. Deze kinderen, uit gezinnen die het moeilijk hebben, mochten op het circuit een speciale voorstelling van Circus voor het Kind bijwonen. 

Deze dag is mogelijk gemaakt door een samenwerking van Stichting voor het Kind, Circuit Zandvoort en de gemeente Zandvoort. Er werden o.a. kinderen uitgenodigd uit gezinnen met een ZandvoortPas. De belangstelling was zo groot dat er maar liefst drie voorstellingen nodig waren. 

De kinderen mochten gratis naar binnen en werden ook nog eens verwend met een mooie vlag, een lichtstaaf en eten en drinken. Wethouder Gert-Jan Bluijs opende de voorstelling als een echte spreekstalmeester met de woorden ‘Hooggeëerd publiek’. Hij heette alle Zandvoortse kinderen van harte welkom en wenste ze een onvergetelijke voorstelling. En dat werd het! 

De artiesten van Circus in de Zorg brachten een spetterend programma, waarbij een luxe Pierrot en een ‘domme’ clown verrassend goed waren. Maar er zaten nog veel meer top acts bij, waaronder een messenwerper en een stoelenkunstenaar die jongleerde met maar liefst zeven stoelen op zijn kin. Verder toonde Cindy wat zij allemaal kon met hoelahoeps, diabolo’s en lasso’s. De voorstelling werd trouwens muzikaal geopend met een spetterend optreden van kinderen van de Telekids Musicalschool. 


Optreden Telekids Musicalschool - Foto Chris Schotanus

Voor het jeugdige publiek kwam het einde van de show veel te snel. De kinderen hadden genoten en vonden het jammer dat het al was afgelopen. 

“Daar geniet ik zo van”, zei initiatiefneemster Janita Noorlander van de Stichting voor het Kind, na afloop spontaan, “ik ben heel blij met dit circusfeest hier in Zandvoort. Wij zetten ons in voor het welzijn van kinderen, ongeacht hun achtergrond. Circus voor het Kind past perfect bij ons streven kinderen te laten genieten. We zijn dankbaar dat we dit samen konden doen met de gemeente Zandvoort en het Circuit Zandvoort. Circus voor het Kind is ook mede mogelijk gemaakt door UBN Uitzendbureau.”

Deze geslaagde dag werd door het circuit aangeboden aan de Zandvoortse kinderen als cadeau vanwege het 75-jarig bestaan van Circuit Zandvoort. 

Zie ook #stichtingvoorhetkind