Circusvoorstelling van de Stichting voor het Kind
Circusvoorstelling van de Stichting voor het Kind Foto: aangeleverd

Zandvoortse kinderen uitgenodigd voor uniek circusevenement op het circuit

Actueel

Op Hemelvaartdag (donderdag 18 mei) zal een bijzonder evenement plaatsvinden op Circuit Zandvoort. De Stichting voor het Kind organiseert op deze dag het Circus voor het Kind. Dit unieke circusevenement is speciaal bedoeld voor Zandvoortse kinderen in een moeilijke situatie. 

Hierbij worden bijvoorbeeld kinderen uitgenodigd uit gezinnen met een ZandvoortPas. Circus voor het Kind wordt verzorgd door Circus in de Zorg, een organisatie die circusvoorstellingen aanbiedt aan kinderen en jongeren in zorginstellingen en kwetsbare groepen.

Wethouder Gert-Jan Bluijs is enthousiast over het initiatief: “Als gemeente vinden we het belangrijk om alle Zandvoortse kinderen de kans te geven om deel te nemen aan bijzondere evenementen, zoals Circus voor het Kind. Daarbij willen we vooral kinderen die het net even wat moeilijker hebben een steuntje in de rug geven. Met de ZandvoortPas proberen we Zandvoorters al extra hulp te bieden om het leven net wat makkelijker te maken. Daar sluit dit initiatief prachtig bij aan.”

CM.com Circuit Zandvoort zet zich samen met Stichting voor het Kind en de gemeente in om kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben een onvergetelijke dag te bezorgen. Circus voor het Kind is een voorstelling vol verwondering, avontuur en plezier, waarbij de kinderen kunnen genieten van een indrukwekkende circusvoorstelling en dat op het historische circuit van Zandvoort.

Ze kunnen zich laten betoveren door acrobaten, jongleurs, clowns en andere circusartiesten die hun kunsten vertonen op een prachtig podium op het circuitterrein. Daarnaast zal Telekids Musicalschool met Dolce Beringer een speciaal optreden verzorgen voorafgaand aan de show, inclusief opname van hun nieuwe videoclip.

Het Circus voor het Kind is één van de initiatieven ter ere van het 75-jarig jubileum van het circuit. “We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en het feit dat we Circus voor het Kind kunnen organiseren voor deze kinderen uit Zandvoort”, aldus Robert van Overdijk, algemeen directeur van Circuit Zandvoort.

Namens Stichting voor het Kind voegt voorzitter Janita Noorlander daaraan toe: “Als stichting zetten wij ons in voor het welzijn van kinderen, ongeacht hun achtergrond. Circus voor het Kind sluit perfect aan bij onze missie om kinderen te laten stralen en genieten, en we zijn dankbaar dat we dit samen met het circuit en de gemeente kunnen realiseren.”