Jorge Martinez Galán met zijn muzikale vrienden in De Krocht
Jorge Martinez Galán met zijn muzikale vrienden in De Krocht Foto: Sandra Wildeman

Topmuzikanten in De Krocht

Actueel

Zondagmiddag in De Krocht ging het dak er nog net niet af! Jorge Martinez Galán speelde met een groep geweldige muzikanten wereldberoemde en eigen Cubaanse liedjes en composities voor een eerst beleefd toehorend maar al snel heel enthousiast Zandvoorts publiek. 

Stichting Conexión Latina organiseert een hele reeks concerten met Jorge, die sinds een tijdje in Zandvoort woont, piano en gitaar speelt en zingt en praat Música Latina! Dit weekend was het eerste concert met vrienden van Jorge. 

Het muzikale niveau was hoog. De Cubaanse bassist, Pedro Pardo, droeg de muziek met lekkere loopjes en zong af en toe prachtig mee. De percussionist, Gerardo Rosales uit Venezuela, verraste steeds met zijn mooie ritmes en bijzondere klanken. Drummer Bart van Helsdingen (Nederlands) maakte de basis af met oorspronkelijk geluid dat fantastisch mengde met de andere klanken. De Arubaanse saxofonist Delbert Bernavela wist met alt en sopraansax vlekkeloos en prachtig de melodieën en solo’s te pakken, heel lekker geluid! Jorge zelf zong, speelde piano en gitaar, speels en aanstekelijk, en leidde de boel. Hij had verschillende eigen composities in het programma, ook wat jazz en experimenteel, zo mooi!

Grote verrassing was zangeres Liesbeth Anker die met haar prachtige latinostem enkele heel gevoelige mooie liedjes zong. Hopelijk gaan we haar vaker horen. Later kwam uit het publiek trompettist Bart Noordman, die met prachtige toon aan een paar liedjes nog een laag toevoegde. Zo met al deze schitterende artiesten samen werd het geluid zo vol en warm dat je wist dat je getuige was van iets heel bijzonders! 

Op een gegeven moment riep Jorge zijn geluidsman (net als hij uit Cuba) naar de piano, zodat hij zelf op de gitaar verder kon spelen. Deze geluidsman, met muts en zijn handen liefst diep in de zakken van zijn hoodie, bleek óók weer fantastisch goed een mooi te kunnen spelen. Het was al met al ongelooflijk. Zulke mooie muziek en zulk spectaculair spelen. We zijn blij dat we erbij mochten zijn!

Zandvoorters, let op, want er komen gelukkig meer concerten, met steeds andere muzikanten. Wees erbij! Dit is Jazz, dit is smartlap, dit is klassiek. Al versta je misschien de tekst niet, de emotie voel je en die neemt je mee naar tropische oorden en na een paar uur sta je verwarmd en met een verfriste mindset weer buiten! 

Zie de agenda op deze website voor het programma. Het eerstvolgende concert is op zondag 23 april in De Krocht. 

Liesbeth van Dinther