Afbeelding
Foto: Het altijd in wit geklede Coro Cantoro

Kerstconcert Cubaans koor Coro Cantoro

actueel

Het Cubaanse koor Coro Cantoro uit Haarlem geeft zondagmiddag 11 december een kerstconcert in theater De Krocht. Dirigent en artistiek leider Jorge Martínez Galán heeft een prachtig programma samengesteld van voornamelijk in het Spaans gezongen kerstliedjes.


Het koor zal ook deze keer geheel in het wit gekleed zijn. Volgens Jorge staat wit voor vrede, liefde, vriendschap en harmonie. “Dat willen wij die middag uitstralen. Wij zingen uit ons hart, dat wil ik iedereen meegeven.” Jorge heeft in zijn geboorteland Cuba het conservatorium doorlopen en in de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een allround muzikant. Hij componeert en treedt regelmatig op in Brussel als Pianoman.


In 1997 kwam de Cubaan naar Nederland en in 2002 is hij Coro Cantoro gestart. Het koor bestaat op dit moment uit zo’n dertig zangers en zangeressen. De manier waarop Jorge het koor bespeelt is heel apart. Zo staat hij te dirigeren en zo loopt hij de zaal in en gaat met iemand uit het publiek dansen. Hij deinst er ook niet voor terug om het koor te laten zingen met een harmonieorkest.


Behalve het koor doet Jorge nog veel meer. Zo speelt hij in verschillende bandjes, o.a. jazz, salsa en alles wat voorbij komt. Zelf zegt hij: “Ik doe alles op gevoel, dat is het mooiste wat er is.”


Het Angeles Modernos Kerstconcert begint om 15.00 uur (deur open 14.00 uur). Behalve het koor wordt er ook meegewerkt door de Antilliaanse sopraan Seen Dee Ka, Pablo Lascano op keyboards, Gilberto Quevedo percussie en Pedro Pardo contrabas.


Kaarten kosten € 15 en zijn te koop bij theater De Krocht en Bruna aan de Grote Krocht.