Swingen met Cubaans koor
Swingen met Cubaans koor Foto: Gillis Kok

Kerstconcert met Coro Cantoro in theater De Krocht

Algemeen

Met het jaarlijks kerstconcert ‘Angeles Modernos&rsquobrengt het Haarlemse koor Coro Cantoro, het enige Cubaanse koor van Nederland, een verrassende mix van prachtige composities en liedjes. Dat wordt ‘voetjes van de vloer’op 15 december in theater De Krocht.

Kerstconcert met Coro Cantoro in theater De Krocht

Met nu onder andere nummers van van Georges Bizet, Ariel Ramirez, Dmitri Shostakovich, Jorge Martínez Galán’s gospel en Afrikaanse traditionals. Dirigent en muzikaal leider Jorge Martinez Galán heeft daarbij ook een aantal bekende kerstliederen met zijn koor ingestudeerd.

Een warm en toegankelijk kerstconcert voor Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziekliefhebbers, maar ook voor iedereen die in de koude wintermaanden een feestelijke middag wil meemaken! De stijl van Martinez Galán, die hij al eerder in het Zandvoortse theater liet zien, nodigt uit om vooral uw dansschoenen mee te nemen. Twee prominente professionele muzikanten uit Cuba en Venezuela zijn hiervoor ook voor uitgenodigd: Marco Toro en Pedro Pardo. Zij gaan samen met Martinez Galán, het koor begeleiden tijdens het kerstconcert van Coro Cantoro met piano, percussie, bas, gitaar en de Cubaanse ‘tres’. De ‘tres is een Cubaans gitaarachtig muziekinstrument. Het woord betekent ‘drie&rsquoen verwijst naar de drie dubbelkorige snaren van het muziekinstrument.

Het kerstconcert is op 15 december aanstaande om 15.00 uur in theater De Krocht. Entreekaarten à&euro15 per stuk zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Bruna Balkenende op de Grote Krocht en aan de bar van theater De Krocht tijdens openingsuren.