Kinderpersconferentie met de Commissaris van de Koning
Kinderpersconferentie met de Commissaris van de Koning

Leerlingen op bezoek in Provinciehuis Haarlem

Actueel

Groep 8 van de O.B.S. Hannie Schaft is maandagochtend op bezoek geweest in het provinciehuis. Zij kregen een rondleiding door het gebouw en aansluitend volgde een ‘persconferentie’ met de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. 

De leerlingen uit groep 8 kregen de week voorafgaand aan het bezoek een mediatraining om feeling te krijgen hoe het voelt om niet in de schoolbanken te zitten maar in de banken van de Provinciale Staten. Het doel was om tijdens de mediatraining te oefenen met vragen stellen aan de Commissaris van Koning. Verschillende vragen werden op deze manier alvast voorbereid, zoals vragen over belangrijke verkiezingsthema’s als natuur, woningbouw, verkeer en vervoer, cultuur, duurzaamheid en waterschappen. 

Na aankomst met het openbaar vervoer werden de kinderen ontvangen in de vergaderzaal van de Provinciale Staten. Hier konden zij hun kritische vragen stellen. Het werd een leerzaam ‘vragenuurtje’, waarna de leerlingen in de Dreefzaal konden stemmen op bovenstaande thema’s. Er volgde nog een korte uitleg over deze thema’s door de Haarlemse leerlingenraad en daarna kon er met een rood potlood gestemd worden op het thema dat de kinderen het belangrijkste vinden.