Li Ann Phoa heeft de onderscheiding in ontvangst genomen
Li Ann Phoa heeft de onderscheiding in ontvangst genomen

Onderscheiding voor Zandvoortse Li Ann Phoa

Actueel

De Zandvoortse Li Ann Phoa ontving afgelopen weekend een onderscheiding van de Partij voor de Dieren Noord-Holland voor haar inzet voor het verbeteren van de waterkwaliteit. Met haar project ‘Drinkable Rivers’ heeft Phoa als missie om het water van rivieren zo schoon te krijgen, dat we het kunnen drinken. En dat binnen 30 jaar. Om dat te bereiken, wandelt ze kilometers langs rivieren om zo aandacht te vragen voor schoner water en ze schreef er ook een boek over. 

Phoa ontving de onderscheiding uit handen van Marc Hanou en Jacqueline van den Broek, de Haarlemse PvdD-kandidaten voor respectievelijk Provinciale Staten van Noord-Holland en het Waterschap Rijnland. 

Van den Broek: “De Nederlandse rivieren zijn verre van schoon. Afgelopen zomer kon in Haarlem het evenement Swim to Fight Cancer niet doorgaan vanwege de slechte waterkwaliteit in het Spaarne. Het is bemoedigend om te zien dat Li An met haar reizen en haar boek een nieuw bewustzijn over water heeft gecreëerd.”

De onderscheiding werd uitgedeeld door de PvdD Noord-Holland in het kader van haar veertiendaagse Team Planet Estafette. Vertegenwoordigers van de partij lopen en fietsen tijdens deze estafette door Noord-Holland om aandacht te vragen voor de leefbaarheid van de provincie en de staat van natuur, waterkwaliteit en klimaat. Tijdens elke etappe wordt een Onderscheiding voor Mededogen uitgereikt aan een Noord-Hollandse organisatie, ondernemer of inwoner die zich in het bijzonder heeft ingespannen voor de bescherming van de natuur, dieren en de planeet. 

De etappe van afgelopen weekend liep door Zandvoort en Haarlem. In Zandvoort werd onder meer gestopt bij het circuit en de Kennemer Country en Golfclub. Marc Hanou: “Klimaatcrisis en dierenrechten zijn twee belangrijke thema’s van onze partij. Het Circuit Zandvoort, waar met fossiele brandstoffen wordt geracet, en de Kennemer Golf en Country Club, waar jaarlijks bijna 500 konijnen (inmiddels een bedreigde diersoort) worden afgeschoten, liggen nota bene beide in Natura 2000 gebied.”