Nadine Schoonebeek
Nadine Schoonebeek Foto:

Even aanbellen bij… Nadine Schoonebeek

Actueel

In deze rubriek belt Isabelle Bolluyt aan bij een willekeurige bekende of nog niet zo bekende Zandvoorter. Zo krijgen we een divers beeld uit alle buurten van het mooiste dorp aan zee, Zandvoort. 

Deze keer heb ik aangebeld bij:
Nadine Schoonebeek, 51 jaar, eigenaresse van een massagesalon. Nadine is getrouwd met Leo en heeft twee volwassen kinderen.

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben al meer dan 15 jaar het gezicht van Relax! Massage en Wellness Zandvoort, voorheen WellnessPraktijk Ixchel. Ik ben massage therapeut en heb mij in de loop van de jaren gespecialiseerd in diverse klachtgerichte massages voor pijnbestrijding.

Waarom woon je graag in Zandvoort?
Ik ben hier opgegroeid! Maar ik ben ook echt een strandmens. De ruimte, de zee, de golven die komen en gaan. Met name in het voor en na seizoen ben ik graag op het strand. De zomer is voor onze toeristen, veel te druk voor mij. De afwisseling van het winter - en zomerseizoen vind ik leuk; in de winter het dorpse en in de zomer de gezelligheid en drukte van de toeristen.

Hoe lang woon je in deze buurt? 
Ik woon nu 49 jaar in dit huis. Ik ben geboren in het centrum in een van de vissershuisjes, helaas is het afgebroken, maar in deze buurt (Tolweg) woon ik dus eigenlijk al bijna mijn hele leven. Wat wel bijzonder is. Door mijn vorige werk bij Van der Reijden Makelaardij (mijn moeder was Babs van der Reijden) ken ik de verschillende buurten van Zandvoort erg goed en denk ik dat ik in een van de mooiste wijken van Zandvoort woon.

Wat is er zo fijn aan Zuid?
Het is hier rustig. Ruim opgezet. Vroeger waren hier in de straat allemaal winkeltjes. Mijn moeder had voor de makelaardij hier ook een winkel, een sigaren- en sigarettenwinkeltje met tabak en pijpen. Door de komst van de AH veranderde de middenstand enorm. Alle kleine buurtwinkeltjes verdwenen hier in de straat. De bijnaam van deze buurt is het Tranendal maar gelukkig blijft het wel prettig wonen hier hoor.

Wat kan er nog beter in deze buurt? 
Ik mis de bomen in bijvoorbeeld de Haarlemmerstraat en de Kostverlorenstraat, vroeger waren dat straten met een tunnel van groen. En het plantsoen hier voor de deur is natuurlijk verschrikkeljk lelijk.

Typisch Zandvoort is: 
Zandvoort is strand en circuit. Het was van oudsher een vissersdorp met banden met Friesland. In het Zandvoorts dialect komen nog wat Friesche bestanddelen terug. Bij mijn oma thuis werd nog het oud Zandvoorts gesproken maar dat hoor je tegenwoordig nog maar zelden. Ik denk dat een typische Zandvoorter (voor zover ze nog bestaan) wat stug is maar wel behulpzaam.

Iedere Zandvoorter moet een keer: 
Een rondje op het circuit hebben gereden, gelopen, gerend, gefietst. Maakt niet uit hoe. Het is wat mij betreft de mooiste plek op aarde. Het meest unieke stuk asfalt ter wereld. Ik heb nog met mijn wiegje in de pitbox gestaan als mijn vader aan het racen was. En Rob Slotemaker ging rondjes met mij rijden om mij aan het slapen te krijgen.

Ik voel mij een echte Zandvoorter omdat:
Zandvoort zit gewoon in mijn bloed. En ik zou niet anders willen of ergens anders willen zijn.

Mijn levensles of motto is:
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Maar daarnaast heb ik altijd keihard gewerkt. En niet altijd de makkelijkste route in het leven genomen maar als ik iets leuk vind, ergens in geloof, dan ga ik er keihard voor. Ik heb meerdere middelbare scholen leren kennen, maar voelde mij er niet thuis. Heb op mijn eigen kracht en inzet uiteindelijk twee studies tegelijk gedaan en mijn massagepraktijk opgezet.

Mijn mooiste herinnering aan Zandvoort is:
Voortbordurend op de mooiste plek op aarde, het circuit, is mijn mooiste herinnering dan ook dat de Formule 1 weer terugkwam. Na 36 jaar. Dat was dus 35 jaar te laat; het had nooit weg gemogen en hoop dat het ook nooit meer weggaat.

Heeft u tips bij wie ik aan kan bellen? Mail het de redactie en wie weet sta ik eerdaags op de stoep! info@zandvoortsecourant.nl