Afbeelding
Foto:

Zandvoortse logiesverstrekkers verenigen zich in ‘Logies Zandvoort Gastvrij’

Actueel

Zandvoort kent traditiegetrouw veel kleine en grotere logiesverstrekkers. Zij delen informatie over onder andere het beleid van Zandvoort via de facebookgroep Logies Zandvoort. Daar komt nu de Vereniging Logies Zandvoort Gastvrij (LZG) bij: logiesverstrekkers kunnen lid worden van deze vereniging. 

LZG is belangenbehartiger voor de logiesverstrekkers en gesprekspartner voor de gemeente. Naast voorzitter Clementine Lentink bestaat het bestuur van LZG uit Darwin Molenaar (penningmeester) Petra Faber (secretaris), Arjen van der Sluis en Tjietske Groothengel.

Aanleiding voor de oprichting is de eerder dit jaar vastgestelde Toeristische Visie 2040 van de gemeente Zandvoort. Voorzitter Clementine Lentink: “Als vereniging staan we sterker dan als individuele logiesverstrekkers. En dat is nodig nu de gemeente de Toeristische Visie 2040 heeft vastgesteld en gaat starten met de uitvoeringsplannen. Zandvoort heeft een lange geschiedenis als het gaat om toerisme en ‘Zimmer Frei’. Als kleine logiesverstrekkers -van kamerverhuurder tot pensionhouder- hebben we Zandvoort op de kaart gezet als gastvrije gemeente. Het platform Booking.com geeft de Zandvoortse logiesverstrekkers een mooie 8. Het is dus logisch en belangrijk dat we meepraten over het toeristische beleid van de gemeente.”

Doel van de vereniging

Doel van LZG is de belangenbehartiging van alle toeristische verhuurders tot 12 kamers. Zo levert de vereniging een bijdrage aan de gemeentelijke visieontwikkeling op toeristische vakantieverhuur. Daarnaast wil LZG de beeldvorming daarover positief beïnvloeden en de leden ondersteunen bij problemen. Overlast en illegaliteit moeten worden bestreden, maar overbodige en zwaar belastende regelgeving moet worden voorkomen. De logiesverstrekkers dragen bij aan spreiding van toerisme en een vriendelijke ontvangst; zij laten Zandvoort op zijn mooist zien. Zo vaart heel Zandvoort wel bij het toerisme. 

Website en lid worden

Alle bij de vereniging bekende logiesverstrekkers krijgen deze week een brief dat zij lid kunnen worden. Aanmelden als lid kan ook via de nieuwe website: www.logieszandvoort.nl. Hierop is algemene informatie te vinden over logiesverstrekking in Zandvoort. Voor leden is er ook informatie en toelichting over lokaal, nationaal en Europees beleid op het gebied van toerisme, en over andere zaken die van belang zijn voor logiesverstrekkers in Zandvoort.