Paddenstoelen in Koningshof
Paddenstoelen in Koningshof

Podcast Tierelier: Zandvoort als paddenstoelen-hotspot

Podcast Tierelier

Wist u dat landgoed Koningshof voor een aanzienlijk deel binnen de gemeentegrenzen van Zandvoort ligt? Daarmee heeft Zandvoort één van de meest bijzondere paddenstoelen-hotspots van Nederland. Podcast Tierelier, de natuurpodcast van Zuid-Kennemerland, gaat deze week over de paddenstoelen van Koningshof.

Wat maakt Koningshof zo bijzonder voor paddenstoelen? Wat is het verschil met die andere paddenstoelen-hotspot: Elswout? Hoe komt het dat we in Koningshof zo veel zeldzame soorten tegenkomen? Wat is de “engel des doods”?

Eric en Ronald van IVN Zuid-Kennemerland lopen een rondje door Koningshof en vertellen wat ze allemaal tegen komen. Natuurlijk leggen zij ook uit wat een paddenstoel is en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur.

Tierelier is een samenwerking tussen IVN Zuid-Kennemerland, de Zandvoortpodcast, Thijsse’s Hof, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Iedere week is er een nieuwe publicatie met ten minste één maal per maand een Zandvoort onderwerp.

Ronald Cassee, IVN-ZK

Beluister hier de aflevering via Spotify:


Afbeelding