De SkyTem helikopter boven Zandvoort
De SkyTem helikopter boven Zandvoort

Podcast Tierelier: Bodemonderzoek duinen met een helikopter

Podcast Tierelier

Op maandag 12 september jl. zijn er metingen verricht in de duinen rond Zandvoort t.b.v. het bodemonderzoek dat SkyTEM in opdracht van Waternet (Amsterdamse Waterleidingduinen) en PWN (Kennemerduinen) heeft uitgevoerd. Eerder heeft u uitgebreid in onze krant hierover kunnen lezen. In de natuurpodcast Tierelier wordt uitgebreid gesproken over het onderzoek.

De redactie van Podcast Tierelier, de natuurpodcast van Zuid-Kennemerland, heeft deze dag namelijk opnamen gemaakt van de helikopter met daarbij uitleg van projectleider Marc Balemans. Een paar dagen later heeft de redactie een gesprek gehad met Balemans en Anneke de Groot, strategisch omgevingsmanager van het PWN. De podcast is vanaf 26 september te beluisteren via o.a. Spotify, de website van De Zandvoort Podcast en de website van IVN Zuid-Kennemerland. Naast zicht op de uitvoering van de spectaculaire metingen, geeft deze aflevering een goed beeld van de noodzaak van het project.

Tierelier is een samenwerking van IVN Zuid-Kennemerland, De Zandvoort Podcast, Thijsse’s Hof, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Wekelijks publiceert Tierelier een nieuwe podcast waarvan tenminste maandelijks een Zandvoorts onderwerp.

Ronald Cassee

Beluister hier de aflevering via Spotify: