European Cinematography Awards
European Cinematography Awards Foto: Gillis Kok

Internationale prijs voor Zandvoortse film TROEBEL

Algemeen

De korte film TROEBEL van de Zandvoortse regisseuse Veerle Ackerstaff, die begin september in de bioscoop van Circus Zandvoort in première ging, heeft nu al een internationale prijs gewonnen. De film, die in het buitenland wordt vertoond onder de titel BLURREN, won als beste Dutch Film de eerste prijs van de European Cinematography Awards.

Internationale prijs voor film TROEBEL

Een geweldig succes voor Veerle Ackerstaff en haar producente Jeanne Veldhoen, beiden woonachtig in Zandvoort. TROEBEL gaat over een vrouw die haar zoon verliest en zich terugtrekt in een fantasiewereld waarin de jongen nog leeft. Een poppenhuis speelt daarin een belangrijke rol. De hoofdrollen worden gespeeld door Daniela Oonk als de moeder en Elia de Haas als dochter Saar.

Veerle is buitengewoon blij met deze eerste prijs. “Geweldig, een droom die uitkomt! Ik hoor net dat we ook in Melbourne genomineerd zijn voor Best International Short Whoopwhoop. Dit had ik echt niet verwacht.Deze film was het afstudeerproject van Ackerstaff aan de Amsterdamse Filmschool en werd afgelopen jaar opgenomen in een bijzondere villa in Overveen.