Raad akkoord met 4 miljoen
Raad akkoord met 4 miljoen Foto: Gillis Kok

Gemeenteraad unaniem voor Formule 1

Algemeen

De gemeenteraad heeft het raadsvoorstel over een financiële bijdrage van de gemeente Zandvoort aan de Grand Prix, ter grootte van 4,1 miljoen euro, unaniem aanvaard. Daar waren wel meer dan 3,5 uren aan debat voor nodig. Met name over de manier waarop de bijdrage gefinancierd moet worden. Uiteindelijk werd besloten de toeristenbelasting extra te verhogen.

Gemeenteraad unaniem voor Formule 1

Tijdens de commissievergadering voorafgaand aan de raad hadden 5 van de 7 (!) insprekers al duidelijk gemaakt dat Zandvoort staat te springen om de F1 weer in huis te halen. Het is goed voor Zandvoort, de hele regio en voor Nederland is de heersende gedachte.

Wethouder Ellen Verheij was een echte pleiter voor de F1 op Circuit Zandvoort. Na onder andere het horen van inspreker Jan Lammers en raadslid Johan van Marle (D66), die over de ‘oude tijden&rsquospraken, hoopt ze dat haar kinderen ook zo een tijd met de Grand Prix op het Zandvoortse duinencircuit kunnen gaan beleven.

De gemeente wil zich vooral focussen op de aanleg van een tweede toegangsweg en de randevenementen die voor de Zandvoorters en de ondernemers het mogelijk moeten maken om van te profiteren. Ook vergunningen moeten makkelijk(er) verleend worden. Hiervoor wordt nu 4,1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Een uitgebreid verslag van de raadsvergadering leest u in de editie van deze week.