Circuit heeft officiële aanbieding gekregen
Circuit heeft officiële aanbieding gekregen Foto: Joop van Nes

Grand Prix in 2020 terug op Zandvoort

Algemeen

De Telegraaf heeft vanmorgen groot nieuws naar buiten gebracht: Formula One Management Limited, de huidige eigenaar van de Formule 1, heeft Circuit Zandvoort (CZ) een concreet aanbod gedaan om al in 2020 een Grand Prix te mogen organiseren. Daarmee zou de Grote Prijs van Nederland voor het eerst sinds 1985 weer in ons land worden verreden.

Circuit Zandvoort krijgt aanbieding om GP te organiseren

Max Verstappen zou dan eindelijk in eigen land tijdens een Grand Prix in actie te zien zijn. “Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix, met Max Verstappen. Iedereen is er zich bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is;, aldus prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van CZ. Het Zandvoortse duinencircuit is goed uit alle onderzoeken gekomen die door de betrokken partijen zijn gedaan. De prijs die Zandvoort voor de rechten van de Grand Prix moet betalen bedragen ongeveer circa 20 miljoen euro. De totale kosten voor de organisatie worden tussen de 30 en 40 miljoen euro geschat. Er zal nu moeten worden gekeken hoe deze kosten gedekt kunnen worden, voordat het circuit definitief antwoord kan geven aan de F1-organisatie.

Naast Zandvoort was ook het circuit in Assen bezig om de Formule 1 naar Nederland te halen. Ook deze baan kwam goed uit de rapportages, maar uiteindelijk zat het verschil in de historische waarde die Zandvoort voor de koningsklasse van de autosport heeft gehad. Het is een ‘old school&rsquobaan die bij vele coureurs uit de hele wereld geliefd is.

Toen zakenman Erik de Vlieger een paar weken geleden met het nieuws kwam dat de Grand Prix terug zou komen naar Zandvoort, werd zijn bewering categorisch ontkent. Nu lijkt de oud-Zandvoorter toch weer een ‘scoop&rsquote hebben gehad! Overigens komt het nieuws van twee weken geleden over de verhuizing van de DTM van Zandvoort naar Assen, ook in een ander daglicht te staan.