Vol programma
Vol programma Foto: Gillis Kok

Pride at the Beach 2018

Algemeen

Na het overweldigende succes van vorig jaar is Pride at the Beach, als uitstapje van Pride Amsterdam, weer terug in Zandvoort. Vanaf maandag 30 juli staat in Zandvoort drie dagen lang alles in het teken van Pride.

Vol programma tijdens Pride at the Beach

Het thema dit jaar is: helden, en dat is overal terug te vinden. In Grand CaféXL is de tentoonstelling ‘The Hero in Me&rsquovan maandag tot en met woensdag te zien. In Circus Zandvoort worden diverse film getoond onder het motto: Roze Filmdagen. In het NS-stationsgebouw is de tentoonstelling ‘Pink Art Expo Infiltration’, en het Zandvoorts Museum pakt uit met de onlangs geopende tentoonstelling ‘Art with Pride’.

Maandag
Op maandag is de nu al legendarische Pride at the Beach Street Parade, die vanaf 15.00 uur bij het NS-station zal beginnen. Via de Boulevard de Favauge trekt de tocht naar het Badhuisplein en door de Kerkstraat naar het Raadhuisplein waar een groot aantal artiesten optreedt, waaronder Imca Marina en Belle Perez.

Op het Gasthuisplein staat vanaf 18.00 uur Queen of the Beach op het programma. Na de Miss Travestie Noord-Holland verkiezing, waarbij zeven missen strijden om de titel, staan optredens geprogrammeerd van Justine Pelmelay, Sieneke en Berget Lewis. De hosts van deze avond zijn: Diva May Day en Peggy Pie.

Ook de Haltestraat pakt uit met Pride@Haltestraat. Op de bekende podia zal het vanaf 18.00 uur weer een feest zijn, dat na 23.00 uur bij discotheek Chin Chin met een afterparty zal worden afgesloten. Mocht u een bezoek aan het Holland Casino Zandvoort willen brengen om de spanning van het spelen te voelen, dat is er vanaf 21.00 tot 03.00 uur een special rond de zangeres Samantha Steenwijk.

Dinsdag
Dinsdag gaat iedereen naar het strand. Voorbij de laatste tent van het textielstrand kunt u van 10.30 tot 12.00 uur deelnemen aan Yoga Pride at the Beach. Een yogasessie kost &euro15 en aanmelden vóór 29 juli is noodzakelijk via info@dicklangenberg.com. Mango’s Beach Bar brengt vanaf 16.00 uur tot middernacht Pride at the Beach Dance. De ultieme party in het zand, met Diva MayDay, The G-Team en MC DiVine.

Woensdag
Op woensdag worden de festiviteiten afgesloten met de Pride at the Beach Closing Party met vuurwerk bij Club Nautique van 16.00 tot 00.00 uur. DJ Ramon Baron, DJ Mally Clark en Kamasutra zullen u op de dansvloer lokken. Het is het officieel einde van Pride at the Beach 2018.

De meeste evenementen zij vrij toegankelijk. Alle informatie is ook te vinden via Pride.Amsterdam/trots-in-the-beach, Facebook: @PrideattheBeach of Instagram: @prideatthebeach.amsterdam.