Yves Berendse presenteerde zijn tweede single in de Haltestraat
Yves Berendse presenteerde zijn tweede single in de Haltestraat Foto: zandvoortsecourant.nl

Yves Berendse presenteerde zijn tweede single in de Haltestraat

Algemeen

Wie kent hem tegenwoordig niet? Yves Berendse was in een keer ‘booming business’ na de doop van zijn allereerste single op het strand van Bloemendaal. Het werd een regelrecht hit! De tekstschrijvers zijn na dit succes weer voor hun computers gaan zitten en hebben een tweede, in potentie misschien nog wel beter, nummer geschreven: Droomvrouw. De hit in potentie werd woensdagavond in een uitverkochte feesttent in de Haltestraat bij café de Klispaan, ten doop gehouden.

De entreekaarten waren al snel uitverkocht. Niet minder dan 400 fans van het Zandvoortse talent hadden er een kunnen scoren en de tent was dan ook helemaal vol. In de Klikspaan begon de zegetocht van Berendse toen hij op zijn 18e verjaardag er een aantal liedjes zong. Hij werd ontdekt met het bekende gevolg. Om iets terug te doen werd de release bij de Klikspaan georganiseerd. “Ik wilde die presentatie graag in Zandvoort doen en uiteraard bij de Klikspaan. Peter en Daniëlle Praats van de Klikspaan hebben daarin veel voor ons kunnen betekenen. Ook de gemeente Zandvoort heeft alles uit de kast gehaald om ons te faciliteren en daar ben ik heel dankbaar voor”, aldus een stralende Berendse.

Tekstschrijvers Peter van Asten en Jeroen Englebert, die ook als producer hieraan meewerkte, hebben er echt een geweldig nummer van gemaakt. Berendse werd tijdens de opnames gesteund door de achtergrondzangeressen van René Froger, The Frogettes, en daar is hij maar wat trots op. Een van de dames kon aanwezig zijn, haar collega lag ziek in bed, en overhandigde hem de eerste single. Het nummer werkt goed door want als je het een keer of twee gehoord hebt, is het niet meer uit je hoofd te krijgen.

Je kunt Droomvrouw downloaden, voor slechts € 0,99, via iTunes, Spotify en alle andere bekende downloadportals. Haal hem snel in huis en geniet van Yves Berendse!