Uitbreiding Runner's World Zandvoort Circuit Run weekend
Uitbreiding Runner's World Zandvoort Circuit Run weekend Foto: zandvoortsecourant.nl

Uitbreiding Runner’s World Zandvoort Circuit Run weekend

Algemeen

Le Champion, organisator van onder andere de Runner’s World Zandvoort Circuit Run en de 30 van Zandvoort, heeft een nieuw evenement aan het laatste weekend van maart toegevoegd. Zaterdag 28 maart aanstaande gaat de eerste editie voor mountainbikers van de strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort van start. De afstand van de race tussen de badplaats Zandvoort en het vissersdorp Katwijk bedraagt 42 km, wordt verreden onder auspiciën van de KNWU en kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht.

De mountainbike top en wegrenners van naam gaan het massale deelnemersveld in een open wedstrijd vooraf. De start is op het strand bij paviljoen De Haven van Zandvoort. De boulevard is het decor van de finish.

Hoewel het wegseizoen op zondag 28 maart al is begint, zullen toch vele teams en renners van naam de kans niet voorbij laten gaan om in de laatste strandrace van het seizoen te starten. Team Imming Bikes/De Zeeleeuw heeft al aangegeven absoluut te willen rijden in Zandvoort. Uiteraard is de organisatie blij met de komst van de vedetten uit Egmond. Nu al is ook bekend dat ook ‘Mr. Mountainbike’ Bart Brentjens de première zal opluisteren met zijn aanwezigheid.

Je kunt jouw deelname aan Zandvoort-Katwijk-Zandvoort combineren met de Runner’s World Zandvoort Circuit Run12 km. Je schrijft dan in voor het Combiklassement. De schuine bochten en glooiende asfaltheuvels, een mul of misschien wel hard strand en duizenden toeschouwers in het gezellige centrum maken de Runner’s World Zandvoort Circuit Run 12 km tot het meest afwisselende parcours van Nederland.

Je kunt je opgeven voor het Combiklassement door je eerst voor Zandvoort-Katwijk-Zandvoort op te geven en vervolgens op het knopje ‘combi’ te drukken. De combinatie is niet mogelijk met de 5 km. Een extra klassement zal worden opgesteld van hen die aan beide evenementen deelnemen. Zij zullen ook een extra herinnering ontvangen. Voor de beste drie bij de mannen en vrouwen zijn prijzen te winnen.

De inschrijving is ondertussen geopend. Je kunt je inschrijven via www.zandvoortcircuitrun.nl.