Vrijdagavond 'Zing in Zandvoort' op het Kerkplein
Vrijdagavond 'Zing in Zandvoort' op het Kerkplein Foto: zandvoortsecourant.nl

Vrijdagavond ‘Zing in Zandvoort’ op het Kerkplein

Algemeen
Vrijdag 15 juni staat de tweede editie van Zing in Zandvoort op de agenda, het meezingevenement dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd. De Zandvoortse koren zullen iedereen uitnodigen om op het Kerkplein met ze mee te zingen. Voorafgaande aan het zangevenement vindt ook de traditionele vismaaltijd plaats op het Gasthuisplein.

Het wordt weer een echte meezingavond voor en door Zandvoorters, maar natuurlijk is iedereen welkom. Om 19.30 uur start de muziek en vanaf 20.00 uur wordt er ingezongen onder leiding van Henk Jansen. Klokslag 20.30 uur begint het  Grand Spektakel Zing in Zandvoort en worden de 32 (!) liedjes uit het Zing in Zandvoort-tekstboek met elkaar gezonden. Tot circa 22.30 uur dus non stop zingen! Vrijwel alle Zandvoortse koren hebben vertegenwoordigers op het podium staan, maar de meeste koorleden zullen zich tussen het publiek mengen om het enthousiasme te verhogen. Zanger Henk Jansen zal het geheel presenteren, Rudolf Kreuger zorgt op de toetsen voor de muzikale begeleiding. De tekstboekjes zijn gratis verkrijgbaar op de avond.

Vismaaltijd
Voorafgaand aan Zing in Zandvoort vindt van 17.30 tot 19.30 uur de traditionele vismaaltijd plaats op het Gasthuisplein. Maar liefst 240 kaarten zijn er verkocht, dus Jaap Kroon en consorten kunnen letterlijk ‘aan de bak’. Het belooft een oer-Zandvoortse avond te worden vrijdag!

www.zinginzandvoort.nl