Heropening bioscoop aanstaande, nu ook met 3D films!
Heropening bioscoop aanstaande, nu ook met 3D films! Foto: zandvoortsecourant.nl

Heropening bioscoop aanstaande, nu ook met 3D films!

Algemeen
Na een jaar dicht te zijn geweest gaat de bioscoop van Circus Zandvoort vanaf 7 juni weer open. De vertrouwde 35 mm projector heeft plaatsgemaakt voor een gloednieuwe digitale projectieapparaat, waardoor onder andere 3D films kunnen worden vertoond.

Digitale projectoren bieden ook mogelijkheden om het aanbod uit te breiden met registraties van (live)concerten, opera, theaterproducties of voetbalwedstrijden en presentaties en bijeenkomsten.

De Zandvoortse bioscoop heeft voor deze switch naar digitaal, evenals de meeste bioscopen en filmhuizen in Nederland, aansluiting gevonden bij Cinema Digitaal, een initiatief dat de landelijke digitalisering van de  Nederlandse bioscopen mogelijk maakt door een uniek samenwerkingsverband tussen exploitanten en distributeurs. Het digitale systeem levert een beter beeld- en geluidskwaliteit op en met het Dolby 3D’“systeem kan nu ook het filmaanbod in 3D aangeboden worden. Bezoekers krijgen daarvoor een speciale 3D-bril in bruikleen van de bioscoop.

Bas Heino van Circus Zandvoort: “Wij zijn blij dat we het bioscooppubliek weer kunnen bedienen. Eerst op woensdag 6 juni de filmclub ‘Simon van Collem’ film “The descendants’ En dan in de eerste echte week starten we 7 juni direct met een prachtfilm in 3D: MAN IN BLACK 3. In het middagprogramma draaien ‘Alvin en de chipmunks 3’ en ‘Kauwboy’.”

Online kaartverkoop
Bioscoop Circus Zandvoort blijft de goedkoopste bioscoop in de regio. Een kinderkaartje kost € 7 en volwassenen betalen € 7,50. De toeslag voor een 3D vertoning bedraagt € 2. Kaarten zijn vanaf 5 juni nu ook online verkrijgbaar via www.circuszandvoort.nl  en vanaf een half uur voor aanvang in Circus Zandvoort aan het Gasthuisplein bij de bioscoopkassa in de foyer.