Vier Zandvoorters gedecoreerd
Vier Zandvoorters gedecoreerd Foto: zandvoortsecourant.nl

Vier Zandvoorters gedecoreerd

Algemeen
Vrijdag 27 april klonk het maar liefst 4 keer: “Het heeft Hare Majesteit behaagd om ......” Kortom, vier Zandvoortse ingezetenen werden door burgemeester Niek Meijer gedecoreerd. Zij kregen deze Koninklijke Onderscheiding voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de maatschappij.






Het zijn in willekeurige volgorde:
Wil Honderdos-Knook is al sinds 1950 als vrijwilligerbij de scouting betrokken. Ook is ze vrijwilliger voor welzijnsorganisatieStichting Pluspunt en is ze al jaren vrijwilligster van het Nederlandse RodeKruis.







Rosaly Emerson is sinds 1990 actief voor de Britse Vereniging vanoud-militairen, The Royal British Legion Holland Branch. Ze organiseert onderandere de jaarlijkse Royal Britisch Legion Klaproosactie in Nederland. Ook isze sinds 1990 betrokken bij de herdenking op 4 mei en is ze collectant voor deDierenbescherming.




Rob Bossink betekent veel op het gebied van watersport en cultuur. Zo zet hijzich al vanaf 1980 in bij de Watersportvereniging Zandvoort als penningmeester,technisch ondersteuner, webmaster en kantinemedewerker. Daarnaast is hij alvanaf 2002 vrijwilliger bij diverse andere stichtingen, clubs en verenigingenzoals Stichting Behoud Zandvoorts Cultureel Erfgoed, ZandvoortseBomschuitenclub en het Zandvoorts Jutters-mu-ZEE-um en maakte hij websites dieeen beeld geven van de Zandvoortse cultuur.

Jan Willem Groen
zet zich al lange tijd in op het gebied van sport. Zo is hijsinds 1988 vrijwilliger bij de voetbalvereniging SV Zandvoort, waar hijonderhoud verricht en in de zo nu en dan in kantine hand en spandienstenverricht.