Informatiebijeenkomst nieuw windmolenpark
Informatiebijeenkomst nieuw windmolenpark Foto: zandvoortsecourant.nl

Informatiebijeenkomst nieuw windmolenpark

Algemeen
Begin november heeft Eneco de bouw aangekondigd van een nieuw windpark, 23 kilometer uit de kust tussen Noordwijk en Zandvoort. Dankzij dit innovatieve park wekt het duurzaam energiebedrijf vanaf eind 2014 100% duurzame stroom op voor meer dan 135.000 huishoudens.

Dat betekent genoeg elektriciteit voor de hele duin- en bollenstreek. Bovendien doet Eneco in dit park onderzoek naar nog betere windmolens en nieuwe bouwtechnieken. Hierdoor wordt de energieopwekking uit wind steeds goedkoper. 

Eneco wil bewoners van Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk en Zandvoort graag persoonlijk informeren over het nieuwe windpark en vindt het belangrijk om hun mening te horen. Daarom wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, waar specifiek aandacht besteed zal worden aan de impact op het uitzicht vanaf de kust. Ruben Dijkstra, project directeur van Eneco, zal een toelichting geven op de plannen. Ook is er een informatiemarkt met deskundigen.

De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 13 december van 19.30 tot 21.30 uur in NH Conference Centre Leeuwenhorst, Langelaan 3, 2211 XT Noordwijkerhout. Inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk en Zandvoort die aanwezig willen zijn, kunnen zich uiterlijk 11 december aanmelden door een e-mail te sturen naar info@nieuwwindparkeneco.nl onder vermelding van naam en woonplaats. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar.