Dodelijk ongeval op Circuit Park Zandvoort
Dodelijk ongeval op Circuit Park Zandvoort Foto: zandvoortsecourant.nl

Dodelijk ongeval op Circuit Park Zandvoort

Algemeen

Op het Circuit Park Zandvoort is donderdagmiddag een persoon overleden bij een crash. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een auto van het circuit af en belandde hij in de vangrail. Vervolgens brandde de auto uit, waarbij de persoon ter plekke om het leven kwam.

Het ongeval vond plaats in de Rob Slotemaker Bocht, die daarna door de brandweer volledig is afgeschermd. Een ambulance en traumahelikopter begaven zich nog naar het circuit, maar dat was al te laat. Er is niet bekend gemaakt wie het slachtoffer is en hoeveel andere auto’s er op dat moment op het circuit reden. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Het slachtoffer is volgens circuit-CEO Erik Weijers geen professionele coureur maar een particulier. Donderdag was er op het duinencircuit een zogeheten kennismakingsdag. Daarbij kunnen particulieren kennismaken met de racesport. Weijers liet tegenover de pers weten “redelijk aangeslagen’ te zijn door het ongeval. Het soort auto dat verongelukte, een Formule Ford, blijft voorlopig langs de kant staan. Het programma op het circuit voor de komende tijd blijft echter ongewijzigd. Reden is dat het ongeluk niets te maken had met de veiligheid op het circuit, aldus Weijers.