Alex van de Poll wint fotowedstrijd
Alex van de Poll wint fotowedstrijd Foto: zandvoortsecourant.nl

Alex van de Poll wint fotowedstrijd

Algemeen

‘En toen pakte ik mijn mobiele telefoon en maakte de foto’?, legde Alex van de Poll, winnaar van de door de Zandvoortse Courant uitgeschreven fotowedstrijd, uit aan zijn stomverbaasde toehoorders tijdens de prijsuitreiking in grand cafe Danzee. Deelnemers met de mooiste en duurste camera’s hadden ‘verloren’ van een in hun ogen verwerpelijk niemendalletje. Van de Poll kreeg zijn winnende ‘kiek’ op canvas gedrukt als beloning.

 De 25 genomineerde foto’s, die enkele weken in het VVV kantoor hadden gehangen en waarop door dorpsgenoten flink was gestemd, waren opgehangen in Danzee. De foto’s werden door de uitgenodigde genomineerden driftig besproken. Een aantal foto’s waren duidelijk Zandvoort en een aantal had ook ergens anders gemaakt kunnen zijn. Zandvoorter van het Jaar Marcel Meijer, die nog een jaar langer deze titel mag dragen, becommentarieerde de foto’s en wees vooral op de natuur die zo duidelijk bij onze woonplaats hoort. Voordat juryvoorzitter Ben Zonneveld aan de prijsuitreiking begon, interviewde hij een paar aanwezigen en vroeg hun naar ‘het verhaal achter de foto’.Nek-aan-nekrace
Het is het moment dat je moet zien om een mooie foto te maken. Enkele tientallen foto’s werden door de organisatie ontvangen en beoordeeld. Van deze foto’s werden er 25 genomineerd waarop tot afgelopen week door enkele honderden is gestemd. Het bleek een nek-aan-nek race te gaan worden tussen de eerste vijf. ‘Er waren slechts een paar stemmen verschil tussen nummer 1 en 2 en tussen nummer 2 en 3’?, aldus Zonneveld.
 Tournee
De 25 foto’s gaan nu op tournee. Als eerste zal de gemeente Zandvoort ze tentoonstellen in de centrale hal van het raadhuis. Deze expositie wordt vandaag, donderdag 15 januari, door burgemeester Niek Meijer om 17.30 uur officieel geopend. Waar ze daarna naartoe gaan wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De officiële uitslag is als volgt: 1. Alex van de Poll (fotonummer 21)2. Irma de Jong ‘“ van Middelkoop (9)3. Gerard Boukes (14)4. Peter Kuin (2)gedeeld 5. Mariël van der Meer (6) en Brigitte Nederpelt (19).