Samenwerking met woonregio Velsen onzeker

Algemeen

De samenwerking door gemeenten bij de verdeling van woningen in Zuid-Kennemerland werd enkele jaren geleden uitgebreid met de Haarlemmermeer. Nu wordt voorgesteld de regio opnieuw te vergroten met de gemeente Velsen (op wijk Velsen Noord na). Wethouder Bierman kwam met het voorstel, maar toen na enige discussie bleek dat ook de andere participerende gemeenten in meerderheid nog niet positief gereageerd hadden, was de conclusie voor de commissie duidelijk. Men zag geen nut in de uitbreiding. Onduidelijk bleef hoe B&W verder zal gaan met dit voorstel: seponeren of alsnog in de raad brengen.

De raadscommissie P&T ziet geen heil in een samenwerking met de woonregio Velsen. Dat werd donderdagavond duidelijk na de discussie over dit onderwerp. Naast deze discussie nam wethouder Toonen het beleidsplan van het Bunkermuseum in ontvangst, werden de argumenten van mevrouw Dekker van Villa Terre Panache aangehoord en werd op integrale basis informatie verschaft over de stand van het ontwerp structuurvisie.

Structuurschets
De vraag hoe Zandvoort zich tot 2040 zou moeten ontwikkelen, stond centraal tijdens een tussenrapportage over de ontwerp structuurvisie. Belangrijkste discussiepunt was of Zandvoort behoefte heeft aan een toeristische haven. Voor die haven zou een plaats gezocht kunnen worden in de omgeving van het circuit, waar een bundeling van sportgerelateerde accommodaties zou ontstaan. Ook de mogelijkheid de haven te situeren voor het dorp en of in het zuidelijk deel van de gemeente werd besproken. Een haven zou onderdeel kunnen uitmaken van een nog nader door de rijksoverheid vast te stellen kustverdedigingssysteem.