Mogelijke inrichting van de boulevard De Favauge
Mogelijke inrichting van de boulevard De Favauge Impressie: Bosch Slabbers

Denk mee over herinrichting boulevard De Favauge

Actueel

Na de opknapbeurt van de boulevard Paulus Loot is nu boulevard De Favauge, ook wel de midden- of metropoolboulevard genoemd, aan de beurt voor een metamorfose. Er zijn uitgewerkte plannen om het deel van de kuststrook tussen de Rotonde en Bouwes Palace voor ruim zeven miljoen euro te verfraaien. 

De direct aanwonenden, flatbewoners en eigenaren van de appartementen aan het Favaugeplein, hebben hun licht er al over kunnen laten schijnen. Overige inwoners hebben vandaag (donderdag 25 april) tijdens een inloopavond in de Blauwe Tram tussen 19.00 en 21.00 uur de mogelijkheid te laten weten wat ze er van vinden. Via de website zandvoort.nl/vernieuwing-metropoolboulevard kan er tot 20 mei worden gereageerd op de plannen met boulevard De Favauge, genoemd naar de laatste landheer van Zandvoort in de 19e eeuw.

“We geven hiermee een belangrijke voorzet, maar alles is nog niet in beton gegoten”, reageert verantwoordelijk wethouder Jan Jaap de Kloet van projectontwikkeling. Het zal ook nog wel even duren voordat alles is gerealiseerd. Ook de gemeenteraad moet zich er nog over uitspreken. Volgens schema zal het project begin 2027 worden afgerond. Pas daarna zal het resterende deel van de boulevard Barnaart tot Bloemendaal op de schop worden genomen.

Project Badhuisplein

De wethouder gaat ondertussen ook verder met het ontwikkelen van het Badhuisplein, waar volgens eerder gepresenteerde plannen een hotel en woningen moeten komen. “Een mooi project waar we vrijwel dagelijks aan werken, zegt de wethouder. “Momenteel kijken we naar de mogelijkheden om een parkeergarage te realiseren en wat daar allemaal bij komt kijken. Alles heeft uiteraard ook te maken met de opknapbeurt van boulevard De Favauge. Daarom kijken we op dit moment vooral naar het gedeelte van de boulevard tussen het pannenkoekenrestaurant en het Palace Hotel. Ik ben benieuwd wat de inspraak gaat opleveren”, sluit De Kloet af.

Hans Botman 

(Het volledige artikel is gepubliceerd in de Zandvoortse Courant van donderdag 25 april)