Veel belangstelling bij de opening van De Boerderij
Veel belangstelling bij de opening van De Boerderij Foto:

Bewoners Nieuw Unicum blij met nieuwe boerderij

Actueel

Zorginstelling Nieuw Unicum staat niet stil en opende maandagmiddag in het bijzijn van veel bewoners de nieuwe activiteitenlocatie De Boerderij. Voorheen was de locatie een mini boerderij maar de vraag naar andere dagbestedingsactiviteiten werd groter, een grotere uitbreiding van het gebouw was gewenst. 

Eigenlijk zou het gebouw De Boerderij al eerder in gebruik genomen worden maar door een flinke storm viel een grote boom precies op de nieuwe locatie. De schade van het dak was dusdanig groot dat de opening vertraging op liep. Maar eindelijk was het maandag dan zover!

Onder grote belangstelling mocht bewoner Guus Ruigrok, na het welkomstwoord van teamleider dagbesteding Ida Kwint het lint dat voor de toegangsdeuren hing doorknippen. Vervolgens kon iedereen binnen een kijkje nemen en daar was veel animo voor. Na afloop was er een drankje en een toastje met vers gerookte zalm of paling. De bak en kookclubs van Nieuw Unicum maken per direct al gebruik van de prachtige kookunit en ook de verf en de schilderpanelen liggen startklaar.

Voor ieder wat wils

Dagbesteding is echt maatwerk bij Nieuw Unicum: er zijn heel veel activiteiten met een breed en divers aanbod, zodat er altijd wel iets is dat bij de interesses van een bewoner aansluit. Er zijn drie ruimtes in de nieuw centraal gelegen locatie De Boerderij: een voor de creatieve activiteiten, een voor het koken en bakken en een voor overige activiteiten voor de gespreks- en actualiteitengroepen, muziek maken en zingen en natuurbelevenis.

Naast De Boerderij vinden er ook nog steeds activiteiten plaats op andere locatiesbij Nieuw Unicum, zoals op de Brinck, in de sport & spelruimte, in de fitnessruimte en in de kas. Ook zijn er nog dagbestedingslocaties in Zandvoort Noord: ‘t Winkeltje, ’t Hoekje en de (hout)Werkplaats. Als bewoners niet zelf naar de activiteiten kunnen, is er een team van medewerkers die ze brengt en haalt.

Een trouwe ploeg van zo’n 50 vrijwilligers ondersteunt de bewoners bij de diverse activiteiten maar extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijnieuwunicum.nl.

Nel Kerkman

De creatieve werkplek van Nieuw Unicum