Het 2024-logo van Pride at the Beach
Het 2024-logo van Pride at the Beach Foto:

Pride at the Beach 2024 op 28, 29 en 30 juli

Actueel

Maandagavond vond in de sfeervolle lounge van het Amsterdam Beach Hotel de kick-off plaats van de achtste editie van Pride at the Beach. Er werd onder andere stilgestaan bij de recente benoeming van Zandvoorter en vicevoorzitter Pride at the Beach André Donker tot ambassadeur van Pride Amsterdam.

Naast bestuursleden van Pride at the Beach waren ook veel ambassadeurs aanwezig en verschillende artiesten die opgetreden hebben bij eerdere Prides zoals danser en eigenaar Max van Aarssen van ToTheMaxx Performing en presentator en eigenaar Mitchell Schmidt van M.R. Entertainment. Namens het college waren burgemeester David Moolenburgh die LHBTI beleid in zijn portefeuille heeft en wethouder Lars Carree van Economie en Toerisme aanwezig.

De burgemeester onderschreef het inhoudelijke belang van Pride in het kader van een tolerante en veilige samenleving in Zandvoort maar wees ondernemend Zandvoort ook nadrukkelijk op de zakelijke mogelijkheden die actief deelnemen met hun bedrijf aan Pride biedt, door zich eens te richten op deze specifieke doelgroep.

Tevens wees Moolenburgh fijntjes op de rol die voorzitter Roy Dongen inmiddels speelt bij de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer. Dongen is ingehuurd om daar eigen Pride organisaties op te zetten. Dit benadrukt het belang van Prides voor de gemeenschap in verschillende opzichten.

Dave Hiddes van bureau Hiddes Entertainment, dat sinds afgelopen jaar bij de professionalisering is betrokken en onder andere de website heeft gebouwd en de volledige infrastructuur van het pleinfeest heeft verzorgd, legde de strategie omtrent het zo effectief mogelijk uitdragen van de boodschap door middel van evenementen uit.

‘TOGETHER’ belangrijk thema

Het thema ‘Together’ is hetzelfde als dat van Pride Amsterdam. In een polariserende samenleving komt de regenbooggemeenschap regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weet te vinden.

“Samen sterker, ondanks onze verschillen. Samen sterker, dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu onderdeel van de regenbooggemeenschap of bondgenoot is. Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie”, zette Roy Dongen uiteen.

Tijdens Pride wordt de boodschap van liefde voor onze dierbaren gevierd, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling.

TOGETHER in Pride. Voor onszelf én voor de ander.

Bekijk hier de reportage van Zandvoort Inside: