Siggy & D1ns zijn genomineerd voor een Edison
Siggy & D1ns zijn genomineerd voor een Edison Foto:

Siggy & D1ns genomineerd voor Edison popprijs

Actueel

Waar Siggy & D1ns nog in 2022 hun muziek in eigen beheer uitbrachten, kwam daar in hetzelfde jaar snel verandering in toen het grote muzieklabel Top Notch brood zag in de twee Zandvoortse buurjongens. Het begon met de videoclip ‘Rondjes’ die werd opgenomen bij de garages aan de Van Galenstraat. Het nummer sloeg aan en de rest is geschiedenis.

Onlangs kwam er weer een nieuw hoofdstuk bij voor de twee zangers uit Zandvoort Noord. Naast het feit dat ze weer met nieuwe single kwamen, kregen Siggy & D1ns het nieuws dat ze zijn genomineerd voor een award bij de Edison popprijs als beste nieuwkomer. Onlogisch is dat allerminst, want de Nederhoppers beleefden aan 2023 een prima jaar. Optredens op grote festivals zoals Noorderslag, Bevrijdingspop Rotterdam, Paaspop en Into The Great Wide Open op Vlieland waren de hoogtepunten.

Siggy & D1ns kwamen in 2022 direct na het contract met Top Notch met hun debuutalbum ‘Soldatenwerk’. Het Zandvoortse duo liet al eerder weten dat ze bezig zijn met nieuw materiaal. Onlangs brachten ze hun nieuwe single met videoclip ‘Wil Je Dat Ik Blijf’ uit. 

Met de nominatie voor de beste nieuwkomer op zak kon het duo hun contract met Top Notch verlengen. Naast Siggy & D1ns zijn ook Roxy Dekker en Hannah Mae genomineerd. Op maandag 4 maart wordt bekend gemaakt of zij de prijs in de wacht hebben gesleept. 

Jaap Koper