Sinterklaas kwam aan op een winderig maar druk strand
Sinterklaas kwam aan op een winderig maar druk strand Foto: Ebru van der Ploeg

Speciale aankomst van Sinterklaas in Zandvoort

Actueel

De aankomst van Sinterklaas in Zandvoort was dit keer anders dan gepland. Door de harde wind kon de boot niet verder komen dan Bloemendaal. Vandaar werd hij met de trailer inclusief reddingboot over het strand naar Zandvoort gereden. Daar stonden honderden kinderen om de Goedheiligman en zijn vele Pieten te ontvangen. 

Op het Raadhuisplein hadden moeders, vaders, opa’s en oma’s zich met hun kleintjes verzameld in afwachting van de Sint en zijn kleurrijke Pieten. Tegen de verwachting in scheen de zon volop, waardoor het voor iedereen onverwacht aangenaam toeven was. 

Per TukTuk werd de Sint vanaf het strand via de Kerkstraat naar het gemeentehuis gereden, waar burgemeester Moolenburgh hem hartelijk begroette. De Sint had een mooie boodschap voor alle kinderen: ze mochten allemaal hun schoentje zetten! 

Spelletjesmiddag

Vanaf twaalf uur konden de kinderen meedoen aan allerlei spelletjes, zoals sjoelen, cadeaupaketten opstapelen, zaklopen, dakgootlopen alsmede tasjes en mutsen plakken en kleuren etc. Speciaal was een rad van avontuur, waar je voor een euro leuke cadeaus kon winnen, ter beschikking gesteld door Speelgoedvijver De Lachende Kikker. 

Vanaf 13.00 uur zat Sinterklaas op een podium op het Raadhuisplein klaar om alle kinderen te ontvangen en met ze op de foto te gaan. Al die tijd liep een grote groep Pieten rond die allemaal heel veel snoep uitdeelde. Gelukkig bleef het droog tot het einde van de feestmiddag. 

Als de intocht zaterdag was geweest, dan was het een waterballet geworden. Zo sprak ik iemand die in Bergen op Zoom had meegelopen in de optocht. “Het was hartstikke leuk, maar wat was ik nat!” Zo slecht was het in Zandvoort gelukkig niet. 

De Sint vertelde na afloop dat hij een heerlijke dag had gehad en dat zijn ontmoeting met zoveel kinderen hem goed had gedaan. Het was heel leuk om te zien hoe de Sint soms met wel vier kinderen op schoot, tot het eind vriendelijk bleef. 

Kees Rutgers