Lars Carree is wethouder voor o.a. Toerisme en Economie
Lars Carree is wethouder voor o.a. Toerisme en Economie

Ondernemersavond is voor alle ondernemers: “Zandvoort jaarrond gastvrij doen we samen”

Actueel

Vrijdag 17 november vindt de jaarlijkse Ondernemersavond plaats in De Haven van Zandvoort. Het thema van dit jaar is ‘Zandvoort jaarrond gastvrij’. Niet alleen wordt de meest gastvrije Zandvoortse Ondernemer van het Jaar gekozen, er komt ook een spreker die meer verdieping zal geven aan het onderwerp. In aanloop naar de ondernemersavond vertelt Lars Carree, wethouder van Toerisme en Economie, over hoe gastvrijheid in Zandvoort iets is waar we allemaal aan kunnen bijdragen. 

“Toerisme is een van de belangrijkste pijlers van Zandvoort en gastvrijheid is daarbij van enorm belang”, geeft Carree aan. “Zandvoort is al heel gastvrij, zoals blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Booking.com, waarin Zandvoort dit jaar in de Top 3 van meest gastvrije plaatsen van Nederland staat. Maar het is van belang dat we dit vasthouden, ons hierin blijven onderscheiden en blijven vernieuwen. Wat toeristen nu als gastvrij beschouwen, vinden zij over twee jaar wellicht heel gewoon.”

Van elkaar leren

Tijdens de Ondernemersavond zal veel aandacht gaan naar ondernemers die het al goed doen op het gebied van gastvrijheid, waaronder de 10 genomineerden. Carree: “Het is interessant om te zien hoe elk van deze ondernemers omgaat met gastvrijheid, ieder op zijn of haar eigen manier, en hoe bezoekers gastvrijheid bij hen ervaren. Deze ondernemers kunnen een voorbeeld zijn voor andere ondernemers. Ze wisselen kennis uit en geven meer verdieping aan het onderwerp. Wat kunnen ze van elkaar leren zodat we Zandvoort samen nog gastvrijer kunnen maken, niet alleen in de zomermaanden maar ook het hele jaar? Dat is vooral de insteek van de avond.” 

Publiek-private samenwerking

Dat ‘samen’ is het belangrijkste bij dit onderwerp, vindt Carree. “Gastvrij zijn doe je niet alleen, het is iets waar heel Zandvoort bij betrokken is. De gemeente, de zeven ondernemersverenigingen, de ondernemers zelf en de inwoners. Het is een publiek-private samenwerking. Het begint bijvoorbeeld al bij de aankleding van de openbare ruimte. Denk aan de toegangswegen naar Zandvoort, de ontvangst bij de parkeerplaatsen en het station. Maar ook de sfeer in het dorp. Hoe oogt het pand, de gevel, de reclameborden, de terrassen, de straat. En natuurlijk ook hoe personeel omgaat met klanten. Veel hiervan is vastgelegd in het vierjarig Convenant, het Actieplan Zandvoort Centrum en de Toeristische Visie 2024. De komende jaren ga je de uitwerking hiervan steeds meer terugzien in Zandvoort.” 

Wethouder Lars Carree kijkt enorm uit naar de ondernemersavond. “Het is mooi om met zoveel Zandvoortse ondernemers bij elkaar te zijn, de successen te vieren en een aantal fantastische ondernemers in het zonnetje te zetten. Zandvoort jaarrond gastvrij maken kunnen we alleen maar met elkaar doen.” 

De Ondernemersavond vindt vrijdag 17 november van 19.30 tot 23.00 uur plaats bij De Haven van Zandvoort. Alle Zandvoortse ondernemers zijn uitgenodigd, de entree is gratis. Meer informatie: www.ondernemersplatformzandvoort.nl